Τρίτη 13 Ιουνίου 2006

Σκουπίδια;


Oderint, dum metuant

20 σχόλια:

Alexandros είπε...

Εξαιρετικό! :-)

Άστους να μισούν, αφού τουλάχιστον φοβούνται!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Idάκι είπε...

Και πού να σφίξουν οι ζέστες...

Όσο για το Γιαννακίδη, κανείς μας δεν διαβάζει τακτικά πάνω από το 5% των μπλογκς που έχει επισκεφθεί μία φορά. Μάλλον κάτι λέει αυτό...

7Demons είπε...

Προς "διαφθορεασ" :
Εντάξει ρε φίλε,το καταλάβαμε οτι εκτός απο μικροτσούτσουνος,είσαι και απο καιρό μακρύ,αγάμητος.Πες το μας όμως με πιό λιτά εκφραστικά μέσα.Χρειαζόταν να μας ζαλίσεις τόσο πολύ με την ακατάσχετη λογοδιάρροια σου?

Αει σιχτίρ,καλοκαιριάτικα...


ΥΓ.διαφθορεας,said:"ΟΛΟΙ έχετε μυστικά από τον εαυτό σας…
Θέλω να τ’ ακούσω.
Μόνο εγώ.
Θα ‘ναι σα να μιλάτε στον καθρέφτη.
Μόνο που εγώ θα ‘μια από πίσω σας –μια ανατριχίλα στο σβέρκο και κάτι σκληρό, καυτό και επίμονο στη βάση της ραχοκοκαλιάς σας ή και πιο ψηλά, στο σβέρκο, εκεί που ο άνθρωπος αισθάνεται τους αρχέγονους κινδύνους…

Ο μόνος τρόπος να νικήσεις τον πειρασμό είναι να υποκύψεις σ' αυτόν...
Θέλω, πέρα απ' όλες σας τις τρύπες, να γαμήσω το μυαλό σας"


-Επίσης,πάρε φόρα και κλάσε μας μια μάντρα...

Ιφιμέδεια είπε...

Φίλτατοί μου αναγνώστες,

ιδιαιτέρως εσείς καλοί μου Id, Mrs Alexis Carrington Colby και 7 δαιμόνια,

με συγχωρείτε πολύ που εν αγνοία μου αναγκαστήκατε να υποστείτε τον βόρβορο ενός καταφανώς άρρωστου μυαλού. Λυπάμαι, αλλά σε αυτά τα ζητήματα δεν έχω καθόλου δημοκρατικές ιδέες. Παρόμοια νοσηρά σχόλια θα διαγράφονται πάραυτα.

Θα μου πεις τι να κάνει κι ο σχολιαστής; Είδε τίτλο με σκουπίδια, είδε και τον καλαίσθητο σκουπιδοντενεκέ και είπε να μας αφήσει κάτι σχετικό.

Παρεμπιπτόντως κυρία Colby μου, σας συγχαίρω για την αντίδρασή σας. Η θητεία σας στα lobby των πολυεθνικών απέδωσε καρπούς!

Όσο για σας καλά μου Δαιμόνια, μου αρέσετε γιατί αποδεικνύεστε και του Σαλονιού και του Λιμανιού άμα λάχει...

Και για να μην ξεχάσουμε την ουσία:

@Αλέξανδρος: Μου το είχε πει ένας καθηγητής μου στο Λύκειο και από τότε δεν το ξέχασα. Μου φάνηκε τότε σκληρό, αλλά είναι δυστυχώς αληθινό.

@Ιd: Συμφωνώ ότι δεν διαβάζουμε τακτικά πολλά μπλογκς -προφανώς για πρακτικούς λόγους. Διαφωνώ με τον κύριο Γιαννακίδη με το σχόλιό του περί χωματερής και τη συλλήβδην υποτίμηση αυτών που γράφουν και όσων γράφονται στο νέο αυτό μέσον.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόλαβα να σχολιάσω το κείμενο του τάδε και ευτυχώς το έσβησες.
Πολύ καλά έκανες γιατί δεν ξέρω και γω τι θα έγραφα, με απάλλαξες από το δίλημμα αν πρέπει να εκφραστώ μέσα από το mlog σου άσχημα
Προφανώς αυτά που ισχυρίζεται ότι έχει κάνει του τα έκαναν άλλοι και του λαδώσαμε το γκρόβερ όταν ήταν ακόμα μικρός και του έχει μείνει

I.I είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα. Εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω τη "σύνδεση" μεταξύ του σκουπιδοντενεκέ και του "σχολίου" του κ.Διαφθορέα. Προφανώς, είδε απλά φως και μπήκε. Ας μην αναρωτηθούμε το γιατί και το πως. Συμφωνώ με την οπτική του "ξεπαστρέματος" του σχολίου. Ασε που τέτοια σχόλια "ερεθίζουν" και τα Δαιμόνια και χάνουν το coolness που απέκτησαν το τριήμερο.

προς i.d: σίγουρα δεν μπορούμε να διαβάζουμε συνέχεια όλα τα blogs που έχουμε επισκεφθεί,δε νομίζω πως υπάρχει ο χρόνος. Αυτό οδηγεί σε μία επιλογή "αγαπημένων". Αυτό άλλωστε δεν κάνουμε όλοι μας γενικότερα είτε αφορά σε συγγραφείς, μουσικές, κλπ; Θέλω να πω ότι απλά αυτό το ξεσκαρτάρισμα γίνεται σε όλους τους τομείς της ζωής μας...

Ιφιμέδεια είπε...

Η σύνδεση είναι απλή Ιούδα μου: το σχόλιο του Διαφθορέα ήταν για τον σκουπιδοντενεκέ -και εκεί το έστειλα.

Από ότι είδα το έστειλε -ακριβώς ίδιο- και στον Μανιφέστο.

Καλώς ήρθες από το πανέμορφο Ναύπλιο

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Πρόλαβα και διάβασα το διαβόητο κείμενο και θλίβομαι κυρίως γιατί ήταν απρόκλητο... έχετε αμέριστη την συμπαράστασή μου, φιλτάτη Ιφιμέδεια, είτε προσεβλήθη η αιδώς σας είτε η αισθητική σας - που μπορεί νάναι χτύπημα πολύ πιο σοβαρό!..

I.I είπε...

Να δεις που ο τύπος θέλει να ανοίξει δικό του blog και κάνει "καμπάνια" πριν ξεκινήσει για να έχει έτοιμο κοινό...

*το Ναύπλιο ήτο αρκετά σκοτεινό για καλοκαίρι γι αυτό και επιδοθήκαμε εις μάχην με μεζέδες και λοιπούς ντόπιους πειρασμούς.

Ιφιμέδεια είπε...

Αστεροειδή,
να σας πω την αλήθεια, στενοχωρήθηκα πολύ που αναγκαστήκατε οι λίγοι έστω αναγνώστες αυτού του μπλογκ να υποστείτε αυτά τα ρυπαρογραφήματα.

Ιούδα μου,
για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλοι στο Ναύπλιο τρώμε ακατάπαυστα!

NinaC είπε...

Εγώ, τώρα, σκέπτομαι ότι όσο καλαίσθητος και να είναι ένας σκουπιδοτενεκές, το περιεχόμενό του παραμένει το αυτό: σκουπίδια.
Αντιθέτως, ένα τσίγγινο, σκουριασμένο κουτί μπορεί να κρύβει θησαυρούς.

Εγώ δεν πρόλαβα τον Διαφθορέα, με ενημέρωσε ενδελεχώς ο Ιούδας.

Και τι είναι γκρόβερ?

Ιφιμέδεια είπε...

Ιχνηλάτη,
χίλια ευχαριστώ για την παραπομπή!
Η απόδοση είναι εκπληκτική! Σε συγχαίρω!

Λυπάμαι που δεν έχω μάθει να κάνω παραπομπές κι εγώ. Θα ήθελα πολύ να εφιστήσω την προσοχή και των άλλων αναγνωστών μου σε αυτή τη μετάφρασή σου.
Θα κοιτάξω να το μάθω αύριο. Σήμερα έμαθα πώς να σβήνω τα κακά λογάκια ;)

@composition doll: δε χρειάζεται να συγχιζόμαστε περισσότερο. Ο τύπος ήταν sick psycho.
Γνωρίζω τι είναι το γκρόβερ, αλλά προτιμώ να μην απαντήσω. Ή μάλλον, για να αποφύγω την επιπλέον φιλολογία, ας πούμε ότι είναι η εκ των οπισθίων είσοδος/έξοδος του ανθρώπινου σώματος.

Ανώνυμος είπε...

Καλά...έχω χάσει επεισόδιο-α...
:)

Π είπε...

ιχνηλάτη: Mπράβο!

Iφιμέδεια: το άλλο δεν το πρόλαβα - είδα μόνο το δείγμα που περιέσωσαν τα δαιμόνια και πήρα γεύση, αλλιώς δε θα καταλάβαινα τι λέτε. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να δίνεις εξηγήσεις: το να ανέχεσαι να σου μαγαρίζουν το χώρο σου δεν έχει σχέση με δημοκρατικότητα. Eξ άλλου αυτός πρώτος αναγνώρισε στη φωτογραφία το δικό του φυσικό χώρο, στον οποίον, όπως λες, τον έστειλες.

Ανώνυμος είπε...

μάλιστα...

Ιφιμέδεια είπε...

Οι δύο αναγνώστες μου "π" και "ιχνηλάτης" έχετε πολλά κοινά. Και στις προτιμήσεις σας (από ό,τι έχω καταλάβει) και στο ενδιαφέρον σας για την καλή μετάφραση. Σας ευχαριστώ που επανέρχεστε εδώ με τις ωραίες σας παρατηρήσεις.

Θα ήθελα να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξετε δικό σας μπλογκ, αλλά ως τότε παρακαλώ να θεωρείτε εδώ το χώρο ολόδικό σας.

Με κίνδυνο να κομίζω γλαύκας ες Αθήνας, εφιστώ την προσοχή του Ιχνηλάτη στην ωραία μετάφραση του Π σε ένα ιαπωνικό ποίημα του Itsuki no Komoriuta που είχε την καλοσύνη να μου στείλει στα σχόλια του προ-προηγούμενου ποστ ("Έτσι, για καληνύχτα").
Απ'ό,τι είδα ο κύριος "Π" είδε την ωραία απόδοση του Ιχνηλάτη στο μπλογκ του Πάνου.

Καλημέρα.
Θα επανέλθω αργότερα μέσα στη μέρα.

Ιφιμέδεια είπε...

Επανέρχομαι αμέσως για να πω στον Ιχνηλάτη ότι τώρα που είδα και το πρωτότυπο και σύγκρινα τα δύο, ε, έχω μείνει με το στόμα ανοικτό!
Έχεις κάνει καταπληκτική δουλειά!

Ιφιμέδεια είπε...

Ιχνηλάτη μου,
όπως θα είδες είχα κάνει σχόλιο πρώτα στου Πάνου και μετά εδώ.
:)

Π είπε...

ιχνηλάτη: OK, πάω!