Πέμπτη 5 Απριλίου 2007

Με στόμα ανοιχτό

Κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του το μελαχρινό παιδάκι που τραγουδάει ύμνους στο Alter νομίζω ότι θα τραγουδήσει το "Αυτή η νύχτα μένει" του Σ. Κραουνάκη.

Η κα Μιχαλοπούλου ανοίγει το στόμα της γιά να προστατεύσει τα κεκτημένα. Επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίων, παρουσιάσεις, ταξίδια, -το κυριότερο: συγγραφή βιβλίων με υποτροφίες και συγγραφή επιφυλλίδων. Είναι αγώνας επιβίωσης, αγώνας γιά την εξασφάλιση του επιούσιου και γι'αυτό μπορεί να γίνει και χυδαίος. Το ξαναγράφω εδώ, με κίνδυνο να γίνω φαιδρή (φαιδρότερη, φαιδρότατη): για κάθε Κουρούνα που ταξιδεύει στο Βερολίνο, μιά Μιχαλοπούλου μένει πίσω...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_01/04/2007_221363

Με στόμα ανοιχτό, γιά την ακρίβεια χάσκον από τα γέλια, παρακολουθώ τις πλέον πρόσφατες επιστημονικές αναλύσεις στο καινούργιο μου αγαπημένο blog
www.dr-flantzas.blogspot.com


Έμεινα με το στόμα ανοικτό πάλι το πρωί μπροστά στις γελοίες ερωτήσεις που απήυθυνε το κρατικό δημοσιογραφικό ντουέττο στη μητέρα του Άλεξ, που ακόμη πολεμάει την ανικανότητα της ελληνικής αστυνομίας και δικαιοσύνης...

10 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

το διάβασα αυτό της μιχαλοπούλου, μην είσαι τόσο αυστηρή, σε κάποια πράγματα έχει δίκιο. σε άλλα πάλι όχι, καλό είναι να μη φοβόμαστε τόσο το νέο
αντε καλό πάσχα νταρλινγκ

Ιφιμέδεια είπε...

Είμαι αυστηρή λες;
Μα εδώ κοτζάμ ευπώλητη "φοβήθηκε" τη φουκαριάρα την Κουρούνα.
Επιμένω ότι ο καυγάς γίνεται γιά το πάπλωμα και τα υπόλοιπα του άρθρου ήταν συνοδευτικά -πώς θα φάμε και λίγη σαλάτα μαζί με το αρνί; Ε, αυτό.

Σε φιλώ γλυκά ντάρλινγκ!

Ανώνυμος είπε...

Ma kala, sygkrinetai i ka8e Mixalopoulou me tin ka8e Kourouna? Giati sygkrinete pragmata anomoia? H Mix einai logotexnis, i Kour einai bloggerou.
Stin ek8esi vivliou eprepe na ekprosopisoun ti xora oi syggrafeis, opos kai stin ek8esi blogs oi bloggers, an ypirxe ayto.
Den nomizo pos fovi8ike i eypoliti tin iptameni, alla ki esena an sou paroun ksafnika ti 8esi sto leoforeio den 8a peis esto ena "pou pas"?

enteka είπε...

1) κι εγώ το ίδιο
2) έχει το (υποκειμενικό, άλλωστε) δίκιο της, αλλά τόοοσο υπερβολική - κι αυτό που έγραψε για την κουρούνα ήταν -τελείως- χαζό
3) δεν το ήξερα το μπλογκ, φαίνεται τέλειο!!!
4)...

φιλιά πολλά, καλές γιορτές!!

Ιφιμέδεια είπε...

@username: σορρυ ;)

@the_bar: Κοίτα, νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι ανόμοια, όταν κοινός παρονομαστής είναι η γραφή. Τα γραπτά της Κουρούνας -και άλλων (λίγων έστω) bloggers έχουν λογοτεχνική αξία (το πόση είναι σχετικό. Τόσο σχετικό όσο και γιά τους άλλους συγγραφείς). Γιά μένα η Κουρούνα δεν είναι λιγότερο συγγραφέας από την Α.Μ. εφόσον μάλιστα αν το δούμε και τυπικά τα κείμενά της δημοσιεύτηκαν σε βιβλίο. Τι θα πει λογοτέχνης; Και της Α.Μ. κάποιος της έδωσε την ευκαιρία (πάρα πολλές αν θες τη γνώμη μου) να τυπώσει κείμενά της και άρα να κερδίσει τον τίτλο.
Όσο γιά τη θέση στο λεωφορείο, το ξέρεις καλά ότι κανείς δεν έχει δική του θέση στο λεωφορείο: άμα σηκωθείς την έχασες, όσο κι αν φωνάξεις "που πας". Και εν προκειμένω δεν θα σταματήσει να γράφει ο κόσμος γιά να μη χάσει τη θεσούλα της η κάθε Α.Μ. Αυτό άλλωστε ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα και λέγεται ανταγωνισμός.

@Έντεκα:
2) χαζό και κακό κατά μία έννοια. Δεν είναι κακοήθεια να γράφει γιά τους bloggers: "μια αδελφότητα ομοιοπαθών που ανταλλάσσουν μηνύματα με ψευδώνυμα και αλληλοσυγχαίρονται επειδή πέρασαν παρόμοια παιδικά χρόνια στο χωριό ή έχουν παρόμοιες πολιτικές απόψεις.";;;;
Δεν είναι καν σωστά ελληνικά!!

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάντως το κείμενο της κας Μιχαλοπούλου δεν με πείθει ότι δεν έχει σαν κίνητρο το "να 'ταν η ζήλια ψώρα...". Σύμφωνα με την λογική σου the_bar, στην υποτιθέμενη έκθεση αρχιτεκτονικής δεν έπρεπε να πάρει μέρος ο Tadao Ando επειδή δεν είχε πτυχίο αρχιτέκτονα και στην ομοίως υποτιθέμενη έκθεση φυσικής (;) δεν θα 'πρεπε να πάρει μέρος ο Αϊνσταιν που δεν είχε τελειώσει πανεπιστήμιο.

varometro

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή, κυρία Ιφιμέδεια:

Δεν θα μπορούσα να μην σας ευχαριστήσω για την ανάρτηση της ηλεκτρονικής μου διεύθυνσης είς το έκτατο ιστολόγιον σας.
Ελπίζω δε, οι αναλύσεις και τα συγράμματα μου να είναι αρκετά κατατοπιστικά ακόμα και για έναν απλό ιστοαναγνώστη-ιστολόγο.

Πατρίς θρησκεία μακαρόνια,
Dr.Φλάντζας

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ μου Δόκτορα,

είναι μεγάλη μου η τιμή να σας δέχομαι εις τα πάτρια εδάφη. Σας παραδίδω μάλιστα χωρίς καθυστέρηση το χρυσό κλειδί του ιστολογίου.

Τα συγγράμματά σας είναι το νερό που θα ξεδιψάσει το άγονο χώμα της αμάθειας αυτού του τόπου (είδατε τι μου κάνατε τώρα; έγινα υπέρ του δέοντως λυρική γιά χάρη σας).

Ο κύβος ερρίφθη. Οπωσδήποτε μακαρόνια.

διατελούσα γοητευμένη,

Ιφιμέδεια

I.I είπε...

Άτιμη Γυναίκα!!!!
Πέντε μέρες έλειψα και να σου οι "νέοι αγαπημένοι" βλόγερς!
Θες να βάλω τα μεγάλα μέσα, μέρες πού ναι;;;;
Ε; Θες;
Όσο για την Αμάντα, στεναχωριέμαι λίγο. Μα να ασχολούνται οι "καταξιωμένοι" με τα φυντανάκια;;;;
Τι της πήρε; Τη θέση στην Ακαδημία Αθηνών;;;
Ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό είπε να παει και η Κουρούνα και θα το πληρώσει ακριβά;; Τσ τσ! Και λίγη ανωτερότητα δεν βλάπτει.....

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπημένε Ιούδα,

ξέρεις τι αδυναμία έχω στον επιστημονικό κλάδο. Πώς να αντισταθώ σε κοτζάμ δόκτορα; Αχ, αχ, περιμένω μεγαλύτερη κατανόηση: όχι απειλές επειδή γνωρίζετε υψηλά ιστάμενα προσώπατα...!

Μα είδες η Αμάντα λύσσα και κακιά αφριά; Τςτςτςτς... Χαχα, όλα γίνονται γιά το πάπλωμα. Τα βιβλία των bloggers ήρθαν ρεεεεε!