Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Άνοιξε άνοιξη γιατί δεν αντέχω




Το σημαντικότερο γεγονός της χθεσινής μέρας είναι ότι κόντεψα να βγω με το αυτοκίνητο από το δρόμο γιατί χάζευα τα λουλούδια στις όχθες. Θα πέθαινα σαν τους ρομαντικούς εραστές των Άλπεων που γκρεμοτσακίζονταν κόβοντας εντελβάις. Σκεφτόμουν τι θα έλεγε μετά η Τροχαία γιά το ανεξήγητο αίτιο του ατυχήματος και προκειμένου να μην προβληματίσω τις αρχές αποφάσισα να προσέχω.


Η Άνοιξη δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη μου εποχή. Όταν με ρωτούσαν παιδί έλεγα "το καλοκαίρι" διότι, ως ευνοήτως, τότε έκλειναν τα σχολεία και έπαυαν οι έννοιες. Μεγαλώνοντας έλεγα "ο χειμώνας". Αποζητούσα τη ρουτίνα τους και άλλωστε τα καλοκαίρια είχαν γίνει πιό κουραστικά. Τώρα δεν ξέρω τι θα απαντούσα.


Ένα από τα κολλήματα που έχω είναι ότι μου αρέσει να φωτογραφίζω λουλούδια, μανιτάρια αλλά και αντικείμενα εκ του σύνεγγυς. Μέσω του επαγγέλματος διαπίστωσα σιγά-σιγά ότι το ενδιαφέρον βρίσκεται σχεδόν πάντα στις λεπτομέρειες και ότι αξίζει να σταθείς ένα λεπτό, να κοιτάξεις με προσοχή κάτι. Ή κάποιον. Συνήθως η διαδικασία σε ανταμείβει κι ανακαλύπτεις κάτι που δεν έβλεπες από την αρχή. Ενίοτε σε απογοητεύει ή σε αηδιάζει. Σε κάθε περίπτωση κάτι μαθαίνεις.




Πρόσφατα άνοιξα την πόρτα μου σε δύο Ιεχωβάδες που ήθελαν να μου πασάρουν ένα βιβλίο τους. Μετάνιωσα ακαριαία μόλις άνοιξα την πόρτα και κατάλαβα τι ήθελαν, αλλά δ
εν θέλω να είμαι αγενής έστω κι αν δεν αντέχω πιά να με πιέζει κανείς ή να με φέρνει σε δύσκολη θέση. Ο ένας με ρώτησε "τι θα ρωτούσατε τον Θεό αν τον βλέπατε;". Σήκωσα τους ώμους και χαμογέλασα. "Τίποτα". Μετά εκείνος μου είπε κάτι για τον Ιώβ, εγώ του είπα ότι η πίστη είναι πολύ προσωπικό ζήτημα, εκείνος ψιλοκόλλωσε (γιατί;) και μου πάσαρε το βιβλίο για να τελειώνει. Του είπα "Όχι, ευχαριστώ. Αλλά συνεχίστε με τον ίδιο ενθουσιασμό". Εκείνος χαμογέλασε και με ευχαρίστησε. Δεν έχω ιδέα γιατί ξεστόμισα την αποφώνησή μου ως άλλος Άλκης Στέας στο Καρναβάλι της Πάτρας Συνεχίστε να χορεύετε!! Μόλις έκλεισα την πόρτα σκέφτηκα ότι πρέπει να σκεφτώ μιά ερώτηση να κάνω στον Θεό σε περίπτωση που συναντηθούμε.



19 σχόλια:

greekgaylolita είπε...

Ρωτα τον αν προτιμαει την τεχνικη της εξουσιας η την εξουσια της τεχνικης;-)

enteka είπε...

πολύ όμορφες φωτογραφίες! συνέχισε με τον ίδιο ενθουσιασμό (!)


:):):)

Ιφιμέδεια είπε...

@greek-gaylolita: Χα! θα τον στριμώξω μάλλον ε; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι αν συναντηθεί με σένα θα τα βρει πολύ σκούρα (και το εννοώ ως κομπλιμέντο, μην παρεξηγηθώ!).

@Έντεκα: Όχιιιι! Μαχαιριά στην καρδιά... :)

Pastaflora είπε...

Αν και αλλεργική αγαπώ πάρα πολύ τις ανοιξιάτικες ημέρες, τα αρώματά τους κι εκείνο το υπέροχο γαλάζιο του ουρανού (κι ας φτερνίζομαι κάθε τρεις και λίγο, κι ας ξυπνάω τα βράδια αναζητώντας στο κομοδίνο το Αερολίν)

Υ.Σ. Αν συναντούσα πάντως το μεγάλο αφεντικό η πρώτη ερώτηση που θα τού έκανα θα ήταν "πώς το πίνετε το καφεδάκι σας;"...

Pastaflora είπε...

α, το απόγευμα έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο του μίστερ εθνικά μπούτια, το οποίο τέλειωσα πριν από λίγο.

antigonos είπε...

Αχ, εγώ γιατί δε μπορώ να συνδυάσω τη φύση με το p.c. μου?

Ιφιμέδεια είπε...

Αχ, Πασταφλώρα μου, μ'αρέσετε που είστε κυρία σε όλες τις περιστάσεις. Μια οικοδέσποινα σωστή ακόμη και με τον Μεγαλοδύναμο!

Ελπίζω να απολαύσατε το πόνημα!!!

Αντίγονε,
γιατί;

panoptis είπε...

έχεις πρόσκληση...

Ιφιμέδεια είπε...

Είδα την πρόσκληση και θα το σκεφτώ!

Pastaflora είπε...

Το πόνημα μου έκοψε λίγο τα πόδια γιατί νόμιζα ότι θα είχαμε να κάνουμε με μια σπαρταριστή βιογραφία κι αντί γι' αυτό μου γύρισε το στομάχι κόμπος με τα όσα διάβασα. Βέβαια υπήρξαν και μεγαλειώδεις στιγμές όπως π.χ. τα κεφάλαια "τα πρότυπά μου" και "υστερόγραφο" τα οποία πραγματικά δεν παιζόντουσαν (όπως επίσης και ένα κομμάτι του φωτογραφικού υλικού που είχε τραβηχτεί στη Μύκονο)

Ιφιμέδεια είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο Πασταφλώρα μου. Κι εμένα αυτή ήταν η εντύπωσή μου. Δεν είναι εντελώς γελοίο το βιβλίο, αλλά έχει πολύ γελοίες στιγμές.

Δική μου αγαπημένη αποκάλυψη: ο Σταυρόπουλος μοντέλο για την Αγία Παρασκευή του Τσαρούχη και αγαπημένες φωτο αυτές στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, που είναι τραβηγμένες σαν τις φωτο του νηπιαγωγείου με το μολύβι στο χέρι. Σκέφτομαι πόσο ωραίο πράγμα θα ήταν να έχει κανείς συνάδελφο τον Σταυρόπουλο!

Pastaflora είπε...

Α, μακάρι να ήταν έτσι οι περισσότεροι συνάδελφοι μας, έχω να πω! Ξέρεις, κάποτε είχα την τύχη να δουλέψω σε ένα γραφείο όπου υπήρχε ένα παιδί στα κυβικά πάνω κάτω του Σταυρόπουλου. Περιττό να σου πω, ήταν η χαρά της ζωής και των 10ωρων που χτυπάγαμε εκεί μέσα!

Ιφιμέδεια είπε...

Είμαι σίγουρη βέβαια ότι ειδικά ο Σταυρόπουλος είναι αμφίβολο αν θα χτύπαγε δεκάωρο δεδομένων των καλλιτεχνικών του υποχρεώσεων!

varometro είπε...

Να δω τι θα λες τώρα που, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων, οι εποχές θα γίνουν μια. Κι επειδή ζήλεψα θα αγοράσω το βιβλίο του Mr. Εθνικά μπούτια και θα επανέλθω.

Και 3 απορίες:
α) Σε ποιο δρόμο είναι αυτά τα λουλούδια γιατί στην Κηφισίας μια φορά δεν τα 'χω πετύχει.
β) Εξαιρετικές όντως οι φώτο. Με τι μηχανή τις έχεις τραβήξει;
γ) Τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη;

Εγώ πάντως τον θεό θα τον ρώταγα τους αριθμούς του τζόκερ της επόμενης εβδομάδας.

Ιφιμέδεια είπε...

α) Είναι τραβηγμένες κατά καιρούς και σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας.
β) Είναι τραβηγμένες με Olympus Camedia 4.0(αν θυμάμαι καλά γιατί δεν είμαι σπίτι). Ο αδελφός μου μου έκανε δώρο μιά καινούργια Olympus με πολύ καλύτερο macro Και ελπίζω να βελτιώσω τα αποτελέσματα!
γ) Παραδόξως δεν τα δοκίμασα!

δ) Με την ατυχία που έχω και τους αριθμούς του τζόκερ να ήξερα θα κέρδιζαν και χιλιάδες άλλοι και θα μοιραζόμασταν τα κέρδη...

(Ζηλιάρη...)

varometro είπε...

Μια χαρά η camedia λοιπόν. Kαι για να δεις το κοινωνικό έργο που επιτελείς πάρε ένα screenshot.

Ιφιμέδεια είπε...

Τέλειο!

(υποπτεύομαι ότι κάτω από το σκληροτράχηλο προφίλ κρύβεις έναν Bourdieu και πολλά περισσότερα!)

Xilaren είπε...

:-)

μπορείς να τον ρωτήσεις πώς του'ρθε να κάνει το φυτό της τελευταίας φωτογραφίας να μοιάζει σαν σου α λα κρεμ :)

ωραίο αυτό με τον άλκη στέα!

Ιφιμέδεια είπε...

Καλή ερώτηση!

Μα με τον Άλκη Στέα έχω φάει κόλλημα διότι είναι ίδιος ΙΔΙΟΣ ο αγαπημένος μου θείος Κώστας και γι'αυτό μου είναι τόσο συμπαθής ο μακαρίτης. Η αλήθεια είναι ότι είχε ένα απαράμιλλο class στην μετάδοση των καρναβαλιών που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει. άλλαξαν γαρ και οι εποχές. Ποιός να τον αντικαταστήσει; Ο Κώστας Βενετσάνος; Ήμαρτον Παναγία μου!