Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Εξελίξεις από την Ανταρσία

Όπως ήδη έχω αναφέρει, αυτό τον καιρό, μεταξύ τυρού και αχλαδίου, οργανώνω μιά νέα Ανταρσία του Μπάουντυ, δηλαδή την Ανταρσία της πολυκατοικίας μας εναντίον του Δυνάστη Διαχειριστή της. Επ' ευκαιρία ιδού ένας κούκλος Μπράντο να θυμηθούμε την ταινία και να εμπνευστούμε από τον στασιαστή.






Παραλίγο να είχαμε την ίδια ημερομηνία με την Ανταρσία αλλά βλέπεις έκανε ελιγμό ο αντίπαλος και αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την D-Day. Και πάλι όμως θέλουμε να έχουμε την επιλογή της χρονικής στιγμής της τελικής αναμέτρησης, όχι τόσο για το στρατηγικό πλεονέκτημα που συνήθως δίνει κάτι τέτοιο, όσο για ψυχολογικούς λόγους. Πρέπει να καταρρακωθεί το ηθικό αντιπάλου που συνήθως καθόριζε αυτές τις συναντήσεις επιλέγοντας τον τόπο και τον χρόνο.
Από χτες έχω στα χέρια μου (κατόπιν χρονοβόρων συνομιλιών) την οριστική ημερομηνία και την επιλογή του τόπου, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι δεν είμαι σε θέση να την ανακοινώσω ούτε σε σας, ποτέ δεν ξέρεις.




Τέλος πάντων με όλα αυτά εμπεδώνω ότι στις μάχες τέτοιου τύπου ελιγμοί και άλλες στρατηγικές επιλογές παίζουν κρίσιμο ρόλο. Εν προκειμένω και προς το παρόν τα φιλικά μου στρατεύματα πραγματοποιούν λεκτικούς αιφνιδιασμούς στο μέτωπο του αντιπάλου προξενώντας σύγχυση. Θέλει και ο ανταρτοπόλεμος τα κόλπα του. Ή μήπως εν προκειμένω θεωρείται αντάρτικο πόλεων;
Θα σας γελάσω και δεν το θέλω.

Προσωπικά δεν συμφωνώ απολύτως με αυτή την τακτική. Προτιμώ τον ολοκληρωτικό αιφνιδιασμό σε συνδυασμό με κατά μέτωπο επίθεση, αλλά αφενός αναγνωρίζω την αξία της παρενόχλησης, αφετέρου δεν είμαι σε θέση να ελέγχω εξ ολοκλήρου τους στρατηγούς μου -όλοι τους γενναία παλληκάρια πρώτης γραμμής με ψυχή και τόλμη. Γυναίκες επί το πλείστον -αυτό τα λέει όλα, κανονικές Αμαζόνες που έχουν δει τον πόλεμο αυτόν και ως πόλεμο φύλων και έχουν αρκετό δίκιο εν προκειμένω.
Τέλος πάντων, είμαι σίγουρη ότι όχι μόνο δεν θα δειλιάσουν την κρίσιμη ώρα, αλλά ο φόβος μου είναι μήπως θελήσουν μετά την νίκη, σαν άλλοι Αχαιοί, να κάψουν την Τροία και να γονατίσουν τον Πρίαμο. Επειδή δεν πιστεύω στις αγριότητες, αλλά στο να δίνεις την ευκαιρία στον εχθρό να αποχωρήσει αξιοπρεπής (ίσως ως Αινείας, αλλά ας μην ελπίζω σε τόσα), θα προσπαθήσω να ελέγξω την κατάσταση, Θεσσαλή κι εγώ σαν τον Αχιλλέα. Δεν τα κάνουμε εμείς αυτά. Κάνουμε άλλα.

Στο μεταξύ ο αντίπαλος συνεχίζει την τακτική της εξύβρισης και είναι πλέον ή βέβαιον ότι πάει φιρί-φιρί να το φάει το κεφάλι του. Πόσα να προλάβω κι εγώ;

12 σχόλια:

Marvin είπε...

Τι ανταρτικο πολεων παιδι μου, τετοιος σχεδιασμος ουτε οι Συμμαχικες Δυναμεις στο Ελ Αλαμειν...

Ιφιμέδεια είπε...

ΧΑΧΑ! Πολύ καλή παρομοίωση! Και ο αντίπαλός μας είναι κάπως σαν τον Ρόμελ, δηλ. φασιστάκι από τα λίγα!

Xilaren είπε...

ρε παιδί μου, είναι ένας (;) εναντίον πόσων;

Ιφιμέδεια είπε...

Ένας+μία εναντίον 4 μέχρι στιγμής. Οι άλλοι τρεις με την συμπεριφορά τους θα κρίνουν το αποτέλεσμα...
;)

cobden είπε...

Στην αρχή του ποστ, νόμισα πως ο διαχειριστής μοιάζει με τον Μάρλον Μπράντο, γι αυτό έβαλες τη φωτο!!!!
Καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα σου,Ιφιμέδεια!Θυμήσου τί θα έκανε σε ανάλογες περιπτώσεις η "Κατερίνα" ή η "Χαρούλα" του "Ρετιρέ"(που όπως θυμάσαι, συνέχεια τέτοια προβλήματα είχαν), και όλα θα πάνε καλά!

Ιφιμέδεια είπε...

ΧΑΧΑ! I wish (he looked like Brando).

Ναι, ναι, ναι!!!! Θα έχω πρότυπο την κυρία Κατερίνα και θα μου δίνει δύναμη.

Πότε Θεέ μου θα ξαναρχίσει το re-run του Ρετιρέ να μαζέψω τα χαλιά;;;;

Α, μπα? είπε...

Μ'αυτά που λες αναρωτιέμαι ρε μπας και μένουμε στην ίδια πολυκατοικία?

Ιφιμέδεια είπε...

Αν σήμερα έλαβες επιστολή στο ταχυδρομικό κουτί σου, τότε ναι!
(αλλά εσύ δεν είσαι στη θεσσαλονίκη;)

Pastaflora είπε...

Προτείνω εμβριθή ανάγνωση της Τέχνης του Πολέμου του Σουν Τζου. Επίσης εάν η κατάσταση σοβαρέψει περαιτέρω Το Μπουσίντο σε μετάφραση Βύρωνα Πολύδωρα είναι μια ιδανική επιλογή για το σχεδιασμό της επόμενης τακτικής. Αν και προσωπικά είμαι υπέρ της τακτικής του γαλατικού χωριού: γιουρούσι στις εχθρικές γραμμές και τρελή κλωτσοπατινάδα!

Lucha Libre είπε...

Προσοχή αγαπητή! Χαρτογράφησις των θέσεων του εχθρού και γενικότερα του πεδίου μάχης κρίνεται α-πα-ραί-τη-τη για την επιθυμητή έκβαση. Φωταγωγοί, ασανσέρ, κλιμακοστάσια, υπόγεια, αποθήκες, καυστήρες κτλ - όλα πρέπει να αναγνωριστούν σχολαστικά.
Επίσης φροντίστε να υποκλέψετε τις συνομιλίες του με το συνεργείο καθαρισμού και τις εξοφλητικές αποδείξεις των κοινοχρήστων, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο μπορείτε.
Θα έχετε έτσι ένα συντριπτικό πλεονέκτημα, καθώς θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα ως ανάξιος για την ορθή φύλαξη των Ιερών αυτών γραφών.
Με τη νίκη !

Xilaren είπε...

κανένα νεώτερο από το μέτωπο;

Ιφιμέδεια είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!!
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗ.

θΑ ΓΡΑΨΩ ΜΟΛΙΣ ΜΠΟΡΕΣΩ.