Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η ζωή στο τσίρκο



Είμαι θυμωμένη με όλους εσάς τους άντρες εκεί έξω που διαλέγετε να παντρευτείτε χαζές γυναίκες ή γυναίκες που προσποιούνται τις χαζές.



Και όχι. Λυπάμαι. Δεν θα αποσύρω το δεύτερο πληθυντικό.



Θα κάνω όμως μιά άλλη παραχώρηση. Θα βάλω τον όρο χαζή εντός εισαγωγικών. "Χαζή" λοιπόν. Έχω τους λόγους μου.







Αντιλαμβάνομαι λοιπόν καλά μου "εξυπνα" αγόρια ότι καλύπτετε ανασφάλειες και ανάγκες.
Η "χαζή" γυναίκα θεωρείτε ότι είναι ασφαλής.


Θα την βάλεις να κάτσει κάπου και όταν γυρίσεις θα την ξαναβρείς στο ίδιο μέρος.
Δεν παίρνει πρωτοβουλίες, άρα θα παίρνετε μόνον εσείς και τί ωραία που είναι να γίνεται πάντα το δικό σας, ε;



Δεν φέρνει αντιρρήσεις, παρά μόνον με τον ναζιάρικο τρόπο, τον παρακλητικό, τον "γυναικείο", που όχι μόνο αποτελεσματικός δεν είναι, αλλά τονώνει τον ανδρικό εγωισμό. Φυσικά, ποιός ασχολείται με αυτές τις αντιρρήσεις. Ας μπουν κι αυτές σε εισαγωγικά. "Αντιρρήσεις" είναι.



Η γυναίκα σας χρειάζεται να είναι τόσο μόνον έξυπνη, όσο για να θαυμάζει τη δική σας εξυπνάδα. Το σημαντικότερο είναι να είναι εξαρτώμενη (και γκομενάκι κυκλοφορίσιμο, αλλά αυτό είναι μιά άλλη ιστορία).







Παντρεύεστε λοιπόν εν γνώσει σας μιά γυναίκα μειωμένης ευφυίας (καλύτερος όρος από το "χαζή"), τη λεγόμενη "καλή κοπέλα" και ξέρετε ότι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μιά ζωή χωρίς πολλούς καβγάδες, στην οποία επιπλέον εσείς θα έχετε το ρόλο του Πυγμαλίωνα προσπαθώντας (ω, οι αλτρουϊστές) να βγάλετε την άμοιρη Ελίζα σας από το σκότος της άγνοιας.





Παρεμπιπτόντως, να σημειώσω εδώ ότι τη θλιβερή διαπίστωση ότι οι ανωτέρω παρατηρήσεις δεν αφορούν μόνον τους άνδρες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, αφορούν τους περισσότερους άνδρες που γνωρίζω. Ώστε λοιπόν, θα γενικεύσω όσο θέλω.





Εσείς λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, που ανήκετε στο λεγόμενον και "ισχυρόν" φύλο (δημοφιλέστατο δημοσιογραφικό κλισέ..) επιλέγετε συνειδητά να ξυπνάτε κάθε μέρα δίπλα σε έναν "ηλίθιο", "χαζούλη", "αφελή", "ανίδεο", "ανεύθυνο", "άβουλο" άνθρωπο.





Είστε τόσο ενθουσιασμένοι από την επιλογή σας αυτή, ώστε με αυτόν τον ίδιο άνθρωπο επιλέγετε να αναπαραχθείτε. Να ενώσετε τα ανώτερα γονίδιά σας με τα κατώτερα δικά του. Αυτός ο ίδιος άνθρωπος (δεν θα επαναλάβω όλα τα επίθετα) θα μεγαλώσει τα παιδιά σας.



Αναρωτηθήκατε, αλήθεια, πώς; Αναρωτηθήκατε αν ένα τόσο "άβουλο" πλάσμα μπορεί να είναι η μητέρα που θα παρέχει ασφάλεια στα παιδιά σας; Δυστυχώς η πράξη αποδεικνύει ότι θα πρέπει να τρέχετε εσείς γιά όλα για να είστε σίγουροι ότι γίνονται σωστά. Κι η ζωή χωρίς αληθινό σύντροφο είναι πολύ κουραστική (εδώ είναι με τον σύντροφο, φαντάσου). Αυτά έχουν όμως οι πολλές πρωτοβουλίες. Αυτό είναι το τίμημα. Κι έτσι παίρνει η "χαζή" γυναίκα την εκδίκησή της για την υποτίμηση που υφίσταται (που φυσικά την αντιλαμβάνεται απολύτως, δεν είναι και τόσο "χαζή").
Ας είναι όμως. Αυτή η πτυχή δεν με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή.





Ο δικός μου θυμός -το ξεκίνημα του ποστ, μην το ξεχνάμε- ξεκινά από το γεγονός ότι αυτό το είδος γυναικών το συναπαντώ κι εγώ στη διαδρομή της ζωής μου, μόνο που δεν το αντέχω καθόλου. Ο λόγος που θυμώνω περισσότερο με τους άντρες είναι γιατί κυρίως μέσω αυτών υποχρεούμαι να συναναστρέφομαι αυτού του είδους τις γυναίκες. Τους καθιστώ λοιπόν υπεύθυνους.





Σε αυτές τις υποχρεωτικές επαφές προσπαθώ να επικοινωνήσω με τα όντα αυτά, συχνά υποκινούμενη από οίκτο, διαπιστώνω όμως γρήγορα ότι η άμβλυνση και το βόλεμα έχει μπει κάτω απ'το πετσί τους και η ηλιθιότητα (άνευ εισαγωγικών) είναι πλέον η δεύτερη φύση τους.
Ο οίκτος μου επιστρέφεται. Χάρισμά μου. Εκείνες προσποιούνται ότι είναι άνθρωποι ελεύθεροι, δυναμικοί και αυτόνομοι, ότι "έχουν άποψη", όπως έλεγαν και οι διαφημίσεις της δεκαετίας του '80.





Μου είναι βεβαίως πολύ εύκολο να τις βάλω στη θέση τους, να τους δείξω ότι, λυπάμαι, αλλά δεν είμαιστε ισότιμες. Αλλά τα εύκολα δεν μου αρέσουν. Έτσι κάνω υπομονή και τις παρατηρώ με ανεκτικότητα.
Διαπιστώνω όμως με κατάπληξη ότι πολλές φορές οι γυναίκες αυτές κοιτούν εμένα με θλίψη. Όχι για τη δική τους κατάσταση, αλλά για τη δική μου.
Θλίψη που εγώ έχω πάρει τη ζωή στα χέρια μου, τυραννιέμαι με τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μου, αντιμετωπίζω προβλήματα κι αναζητώ η ίδια τις λύσεις. Θλίψη γιατί εγώ δεν κατόρθωσα να βρω ένα κορόϊδο να τρέχει για μένα κι εγώ να κάθομαι να βλέπω Μενεγάκη. Αυτές λοιπόν είναι οι "έξυπνες" κι εγώ η "χαζή". Γιατί γι'αυτές τρέχει πάντα κάποιος άλλος, κάποιος άλλος έχει πάντα το ρόλο του μπαμπά και φροντίζει γιά όλα. Για δες. Δεν είναι και τόσο "χαζές".



Ο Θ. με λέει πότε-πότε αγριοκούνελο. Το λέει όταν θέλει να με μαλώσει και ξέρω καλά τι θέλει να μου πει. Ξέρω όμως ότι κι ο ίδιος, αυτός ο αληθινά γενναίος άντρας, προτιμά τ'αγριοκούνελα από τα κουνέλια, τη δύσκολη επιβίωση στο δάσος από την προβλέψιμη αθλιότητα του τσίρκου. Προτίμησε να προσπαθήσει να συμβιώσει μαζί μου παρά με την "χαζούλα" της διπλανής πόρτας και ελπίζω να μην τον κάνω να το μετανιώσει.

Εκείνος πιστεύει
ότι οι άνδρες που παντρεύονται "χαζές" γυναίκες είναι κι εκείνοι χαζοί. Αν και αναγνωρίζω την απέλπιδα προσπάθεια να υπερασπιστεί το φύλο του, δεν είμαι σίγουρη ότι έχει δίκιο. Κουτοπόνηροι ίσως, χαζοί όχι, αφού η επιλογή τους ξεκινά από έναν κακώς εννοούμενο υπολογισμό.



Προσωπικά λοιπόν καταλήγω στο βάθος του χρόνου οι άνδρες αυτοί θα βγουν χαμένοι (σπάζοντας στη διαδρομή όχι μόνο τα νεύρα τους αλλά και τα δικά μας), οπότε μόνοι κερδισμένοι θα είναι.. οι "χαζές". Για δες. Δεν είναι και τόσο "χαζές".

21 σχόλια:

Lucha Libre είπε...

Να αγιάσει το στόμα σου αγαπητό αγριοκούνελο.

Ιφιμέδεια είπε...

Ευχαρσιτώ για την ευχή!
Τέλεια θά είναι να έχω το Άγιο Στόμα του Αγριοκούνελου!

ELvA είπε...

Καλως σε βρηκα,αγαπητη μου.
Λοιπον κατι τετοιες σκεψεις
κανω και εγω συχνα και ετσι
εφτασα να μη κανω παρεα με γυναικες,γιατι η πλειοψηφια,ειτε κανουν τις χαζες, ειτε ειναι πραγματι χαζες! :PP Το κακο ειναι οτι πρεπει να τις ανεχεται κανεις οταν εχει ενα τραπεζι κλπ. Αλλιως οι συζητησεις μαζι τους ειναι απο βαρετες, εως και εντελως εκνευριστικες,αφου το παιζουν super-μαμαδες,
super-γκομενες, super-μαγειρισσες και ολα γενικα στον ...υπερθετικο,ενω τα μυαλα τους ειναι υπο το μηδεν! Ποιοι τις παντρευονται, βρε παιδια; Αυτοι που θελουν συνεχως επιβεβαιωση του 'εγω' τους,οπως και εσυ ειπες...
Ευτυχως, για εμας δεν παντρευτηκαμε τετοιους ανδρες! :)

μ είπε...

Δύο παρατηρήσεις...
1. Θεωρώ τα λεγόμενα σας ολίγον προσβλητικά για το γυναικείο φύλο, καθώς παρουσιάζετε τις "χαζές" γυναίκες ως πλειοψηφία.
2. Εφ'όσον και από τα δικά σας βιώματα, οι "έξυπνοι" άντρες συμβιώνουν με "έξυπνες" γυναίκες, ποιος ο λόγος να ανησυχούν οι "εξυπνοι" και των δύο φύλων;
:)

Ιφιμέδεια είπε...

Elva, καλώς ήλθες.

Ναι, σωστά παρατηρείς ότι όλες αυτές έχουν μιά εμμονή να πείσουν ότι τα κάνουν όλα τέλεια, ειδικά όσον αφορά τα οικοκυρικά που συνήθως (όχι πάντα) είναι το φόρτε τους.

Άσε, ας μην μπούμε στο θέμα πόσο τέλεια παιδιά έχουν: φοβάμαι ότι κάπως έτσι να αυτοκτονήσω κανα βράδυ με το μαχαίρι από το σούπερ σερβίτσιο τους (που δεν είναι κατ'ουσίαν σούπερ κιτς).

Κήδος στους έξυπνους άνδρες αυτού του πλανήτη και μιά λαμπάδα είσαμε το μπόϊ μου που έχω έναν τέτοιο!

Ιφιμέδεια είπε...

Φίλτατε μου Μάνο,

1. δεν νομίζω ότι αναφέρθηκα σε ποσοστά, δεν έχω εικόνα για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω να μην είναι η πλειοψηφία.

2.Οι "έξυπνοι" των δύο φύλων είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να διαλέξουν τον σωστό σύντροφο. Αυτό που θίγω είναι ένα φαινόμενο που παρατηρώ σε επίπεδο φιλικών-συγγενικών σχέσεων. Αν η σχέση είναι αρκετά στενή ή συχνή, η συναναστροφή με τέτοιες γυναίκες έχω διαπιστώσει ότι μπορεί να είναι ως και οδυνηρή, πάντως σίγουρα ψυχοφθόρα.

mak είπε...

εχετε σκεφθεί το εδεχόμενον ο καθείς να αποκτά το ταίρι που του ταιριάζει? κάτι αντίστοιχον με τους λαούςπου αποκτούν τας αναλόγους ηγεσίας ?

Αλλωστε η λεξις ταίρι - ταιριάζω είναι ομόριζαι και ως εκ τούτου συγχαρητήρια σε όλους δια το ταίρι των.

με τις υγείες μας

7Demons είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
7Demons είπε...

!!!!!!!!!

Εισήλθε το πνεύμα της Σιμόνης ντε Μποβουάρ μέσα σας αγαπητή μας????

Γρήγορα,γρήγορα,ένα φαλλοκράτη εξορκιστή!!!


υγ.Μην εξοργίζεστε.Όταν με συνενοχή σιωπούμε στην αναπαραγωγή πεπαλαιωμένων και σάπιων στερεότυπων,οι προσωπικές μικρές τραγωδίες γίνονται καλύτερα ανεκτές κι η ζωή περνά ήσυχα μες την ανούσια ματαιότητά της.Κι έτσι οι "χαζές" να μην είναι και τόσο χαζές,αλλά μόνο κακομοιριασμένες...

An-Lu είπε...

Αγριοκούνελο εληφθη, όβερ!

υγ Όντως, ο χρόνος θα δείξει...

Ourbax είπε...

Έξυπνοι άντρες χαζές γυναίκες, χαζοί άντρες έξυπνες γυναίκες, όπως πως και να έχει το πράγμα το σίγουρο είναι ότι οι άντρες πεθαίνουν πιο γρήγορα ή τους πεθαίνουν πιο γρήγορα. Give the best shoot ..

varometro είπε...

Αγαπητό αγριοκούνελο,

Το σπορ της επιλογής ερωτικού συντρόφου περιορισμένης ευθύνης ώστε να χειραγωγείται εύκολα δεν αφορά μόνο τους άντρες. Μπορεί οι άντρες να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και οι γυναίκες δεν τα πάνε και άσχημα. Ξέρω τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις από τον ευρύτερο συγγενικό-φιλικό κύκλο.

Επίσης δεν ξέρω αν έχεις επίγνωση της γενοκτονίας που συντελείται στη Λήμνο αυτό τον καιρό. Δεν είδα όμως ούτε καν μια αναφορά και αντ' αυτού ασχολείσαι με τις χαζές...

varometro

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ μου mak,

ναι, εν τέλει εκεί καταλήγω. Καθείς έχει το ταίρι που του ταιριάζει. Αλλά δυστυχώς οι επιλογές των φίλων-συγγενών μας δεν μας ταιριάζουν. Ως εκ τούτου απωθούμαστε.

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπημένα μου δαιμόνια,

ναι, ναι, εισήλθε και με κατέλαβε!

Αλήθεια, δεν νομίζω ότι η ζωή περνά ήσυχα στην ματαιότητα. Γεννά βεβαίως ατελεύτητες συμβάσεις συμβάσεων, ω οι συμβάσεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι η ενέργεια που καταπνίγεται πάντα κάπου βρίσκει δρόμο να εκλυθεί γεννώντας δράματα.

Ιφιμέδεια είπε...

Φίλτατη γοργόνα μου,

πράγματι θα δείξει. Αλλά όχι ωραία πράγματα όπως δείχνει η γύρω εμπειρία.

Ιφιμέδεια είπε...

Διαστημικέ μου επισκέπτη,

ο πρόωρος θάνατος των ανδρών είναι άλλος ένας αστικός μύθος ή μία πραγματικότης; Δεν το γνωρίζω.

Λέτε οι "χαζές" να εξοντώνουν το πνεύμα των νυμφίων των και να το παραδίδουν εν κυρίω μία ώρα αρχύτερα..;

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητό μου Βαρόμετρο,

ήλπιζα κάποιος να αναφερθεί στην άλλη όψη του νομίσματος (και δεν με απογοήτευσες για άλλη μιά φορά). Πράγματι πολλές υποτίθεται ότι διαλέγουν εσκεμμένα "βλάκες". Νομίζω όμως ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει δημιουργηθεί μιά πολύ ευρύτερη κατηγορία bimbo γυναικών από ό,τι η αντίστοιχη των ανδρών.

Με προβλημάτισες με τις γνωστές σου περιπτώσεις. Δεν μπορώ να σκεφτώ αν ξέρω κι εγώ κάποιες. Ίσως περιστοιχίζομαι (κατ'επιλογήν εν τέλει) από περισσότερους άνδρες.

Όσους γνωρίζω από τη Λήμνο μου είναι αντιπαθείς (φρικαλέα γενίκευση, το γνωρίζω). Είναι τυχαίο ότι τους αποδόθηκαν στην μυθολογική αρχαιότητα τα Λήμνια κακά;

mak είπε...

πικρον το απωθεισθαι. Πλην όμως σεβαστόν και ενίοτε επιβεβλημένον.

YO!Reeka's είπε...

δηλαδή, με άλλα λόγια, ήρωας ο Θ.!

(το κοινό επαναλαμβάνει: ήρωας, ήρωας!)

Ιφιμέδεια είπε...

@mak:

Ω, ναι!!!

Ιφιμέδεια είπε...

@Yo!reekas:

Ο Οιδίποδας γυρνά και λέει στην Ιοκάστη: "ήρωας, ήρωας". Εκείνη απαντά: "ήρωας, καλέ, τι να λέμε;". Ο κορυφαίος του χορού "ήρωας;". Ο χορός "ω, ναι, ήρωας, ήρωας". Και το κοινό με μιά φωνή: "ήρωας, είπαμε!"