Παρασκευή 9 Μαρτίου 2007

Το Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο

Με το βιβλίο στο χέρι και το θόρυβο του τρένου σπανίως ασχολούμαι με τους συνεπιβάτες μου, εκτός αν είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικοί. Αίφνης σήμερα ακούω μιά κυρία να διατείνεται μεγαλόφωνα και με στόμφο στη διπλανή της: "Ό,τι και να πούμε δεν υπάρχει Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο από τον Ακαριαίο Θάνατο".


Από την ώρα εκείνη κάνω συνέχεια λίστες στο μυαλό μου με πράγματα που, αν δεν είναι το Ωραιότερο Πράγμα του Κόσμου, πάντως είναι καλύτερα από τον Ακαριαίο Θάνατο. Δεν κρατώ προτεραιότητα, τα γράφω όπως μου έρχονται.

  1. Ένα φιλί στο στόμα από το στόμα που αγαπώ. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  2. Σεξ. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  3. Να διαβάζω ένα συναρπαστικό βιβλίο και να τρέχω αγωνιωδώς στις σελίδες του και να αγαπώ τον ήρωα και να θέλω να ήτανε αληθινός και να τον γνώριζα και να έβλεπα με τα μάτια μου όσα περιγράφονται έτσι γλαφυρά. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  4. Να με κλείσουν όλη νύχτα μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο και να με βγάλουν το πρωί (όνειρο που βλέπω με συχνότητα μιά φορά την εβδομάδα τουλάχιστον). Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  5. Να είναι καλοκαίρι, ζέστη πολλή, και να κολυμπάω στα βαθιά μόνη μου και να γυρίζω ανάσκελη με τα χέρια ανοιχτά και τα μάτια κλειστά και ο ήλιος να διαπερνάει ροζ τα βλέφαρά μου και να με χαυνώνει η ζέστη και να με δροσίζει το νερό και να με παρασύρει. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  6. Να μου χαϊδεύει η μαμά μου τα μαλλιά και ο μπαμπάς μου να θέλει να τρώμε μαζί παγωτό συνωμοτικά! Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  7. Να φυτεύω και τα λουλούδια μου να ανθίζουν. Να τους μιλάω, να τα φιλάω, να μη με νοιάζει αν με βλέπει και με ακούει κανείς και με περνάνε γιά τρελλή. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  8. Να τρώω μιά μπουκίτσα από χέρι παιδικό και αμέσως αγκαλιά πασαλειμμένη. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  9. Να σκάβω και να βρίσκω. Και με χέρι προσεκτικό να αγγίζω όχι το αντικείμενο αλλά το χέρι αυτού που το άφησε εκεί τελευταία φορά. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  10. Να γελάω, να γελάω πολύ! Να πιάνω την κοιλιά μου και να φωνάζω "μη, μη, σταμάτα, θα κατουρηθώ από τα γέλια! Έλεος!". Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  11. Να μου λέει ένα ντροπαλό αγόρι από το Αφγανιστάν ότι αυτός ξέρει, είμαι πολύ καλή κοπέλα. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  12. Να με παίρνει ο αδελφός μου αγκαλιά, να με περνάει δύο κεφάλια και να με λέει "αδελφούλα" του. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  13. Να τρέχω με το αυτοκίνητο και να ακούω γιά χιλιοστή φορά την ίδια κασέτα των Red Hot Chilli Peppers. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.
  14. Να βλέπω από κοντά έναν πίνακα ζωγραφικής αγαπημένο, γνωστό από βιβλία και από το Ίντερνετ. Και να είναι από κοντά 10.000 φορές πιό δυνατός, πιό όμορφος, πιό συγκινητικός. Καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.

Σταματάω εδώ. Η λίστα ευτυχώς δεν τελειώνει.

Δεν θέλω το Ωραιότερο Πράγμα στον Κόσμο να είναι ο Ακαριαίος Θάνατος...

14 σχόλια:

enteka είπε...

υπέροχο ποστ :):)

[και σαφώς καλύτερο απ' τον ακαριαίο θάνατο]

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ με τον enteka. Άλλης κατηγορίας ο "ακαριαίος θάνατος" της κυρίας στο τρένο και άλλο το ποστ της ιφιμέδειας. Μακάβριο αλλά και βαθύτερο το πρώτο, ένα σύνηθες γλυκανάλατο το δεύτερο (χωρίς τα γλυκανάλατα όμως δεν θα έχουμε ζήσει πριν πεθάνουμε)

Ερμίνα

I.I είπε...

βγάλε τους Red Hot...και είμαστε σύμφωνοι
άσε που νομίζω ότι εσύ περνάς τη θετική φάση σου, και η κυρία του τρένου προφανώς ετοιμάζεται γι'αλλα..

Ιφιμέδεια είπε...

@Έντεκα: Το'ξερα ότι θα σου άρεσε αφού είναι και ποστ με λίστα!

@Ερμίνα: Σύμφωνοι, διαφορετικές οι κατηγορίες, και προφανώς η κυρία έδινε έμφαση σε μιά εννοούμενη αντιπαραβολή με τον αργό βασανιστικό θάνατο. Η ακραία διατύπωση με χάλασε κι έφαγα κόλλημα Παρασκευίάτικα!

@Ιούδα: αν όχι Πιπεριές, τότε τι να βάλωω; τι να βάλωωωω;; (ακούω προτάσεις)
Υ.Γ. Όντως σε θετική φάση (βουλωμένο γράμμα διαβάζεις εσύ;)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο ποστ πράγματι με πανέμορφες εικόνες...
σίγουρα αν περνούσαν σαν ταινία μπροστά σου την μοιραία στιγμή θα έκαναν ακόμα και τον ακαριαίο θάνατο το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Με το αρρωστημένο μου μυαλό, θα πω ότι για να εκτιμήσει κανείς τα λόγια της κυρίας μας, στο τραίνο, πρέπει να πεθαίνει έναν θάνατο αργό!..
Αλλιώς, πώς να την καταλάβουμε τέτοια κουβέντα...
Είναι πολύ αρρωστημένο το μυαλό μου, Κυρία μου;

7Demons είπε...

Κυρία μας, ένα μπαλάκι σας περιμένει στο μπλογκ μου!!!

Νίκος Κιτωνάκης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νίκος Κιτωνάκης είπε...

Όταν είδα τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ από κοντά, είπα από μέσα μου "τώρα μπορώ να πεθάνω, γνωρίζοντας ότι αντίκρυσα τα πιο όμορφα χρώματα που έχει τραγουδήσει ποτέ άνθρωπος σε καμβά". Ναι, είναι καλύτερο από τον Ακαριαίο Θάνατο.

cyrus είπε...

Μπρρρ...

Φτου! Φτου! Φτου!

(σταυροκόπημα εν είδει βεντάλιας)

Κουνήσου απ' τη θέση σου, παιδάκι μου...

Ιφιμέδεια είπε...

@Narita: Αυτό θα πει πνευματώδης απάντηση!!

@Αστεροειδή: Όχι, καθόλου αρρωστημένο. Καταλαβαίνω πολύ καλά κι εσάς και την κυρία. Αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε κι εσείς που θέλω να δώσω την έμφαση.

@7 δαιμόνια: Έρχομαι να παραλάβω μπαλάκι. Όβερ.

@Πιγκουίνος: Wow!!! Από περιέργεια, ποιά version των Ηλιοτροπίων είδες;

@Cyrusgeo: Χαχα! Θα σε κάνω δεισιδαίμονα η Θεά εδώ μέσα;;;

ou ming είπε...

Πόσο δίκιο έχεις, Ιφιμέδεια.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ασφαλώς καταλαβαίνω - αλλά δεν μπορώ ποτέ να αντισταθώ στο να εισφέρω την άλλη άποψη... Κάτι με τρώει!.. Το καταλαβαίνετε, έτσι;
:-))

Υ.Γ. : Καλή τύχη με τις 5 λέξεις σας... Βάσανο κι αυτό!!!

Ιφιμέδεια είπε...

@Ou Ming: Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις.

@Αστεροειδή: Σας καταλαβαίνω πολύ καλά. Σωστά το ψάχνετε πάντοτε και από την άλλη πλευρά κάθε ζήτημα.

Όσο γιά τις 5 λέξεις που μου χάρισαν τα φίλτατα δαιμόνια, είμαι ήδη έτοιμη. Ανεβάζω το διήγημά μου οσονούπω!