Δευτέρα 10 Ιουλίου 2006

Καφές με έναν Πρίγκιπα

Σήμερα το μεσημέρι ήπια καφέ με τον Μικρό Πρίγκιπα.
Example

Φορούσε ένα ωραίο καρπουζί T-shirt και καφέ βερμουδάκι. Αλλά το πιό σούπερ πράγμα πάνω του ήταν σίγουρα τα χρυσά μαλλιά του! Αληθινά χρυσά, εκτυφλωτικά λαμπερά, φτιαγμένα από ήλιο!
Του φαίνεται περίεργο που όλοι κοιτάζουν και θαυμάζουν τα μαλλιά του, αλλά πώς να γίνει; Είναι τόσο σπάνια τα αληθινά χρυσά μαλλιά!

Σήμερα μου έλεγε ότι αισθάνεται μοναξιά στον πλανήτη του και σκέπτεται τον Αύγουστο να πάει διακοπές σε ένα μαγικό νησί. Κανονικά, έτσι μικρός που είναι δεν θα έπρεπε να ταξιδεύει μόνος, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πιό πολλά ταξίδια του μόνος τα έχει κάνει κι έτσι έχει αποκτήσει πείρα μεγάλη! Άλλωστε είναι πολύ γενναίος.
Example

Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει ένα μυστικό: είναι Μεγάλος Μάγος! Ξέρει ένα σωρό κόλπα κάθε είδους. Να, για παράδειγμα, σήμερα που μιλάγαμε μαζί, μου έδωσε κάποια στιγμή -χωρίς να το καταλάβω!- πολύ κουράγιο! Κι άλλες φορές μου έχει δώσει κέφι, γέλιο και καλές συμβουλές... Είναι καταπληκτικός!

Ο καλός μου Πρίγκιπας είναι πληγωμένος. Πονάει, πότε λίγο, πότε πολύ, και πότε-πότε ξεχνιέται και δεν πονάει τόσο. Τα άσχημα λόγια και οι άσχημες πράξεις έχουν ανοίξει πληγές στην καρδιά του, αλλά είπαμε, εκείνος είναι γενναίος. Συνεχίζει τα ταξίδια του τολμηρός, γιατί αποφάσισε να ζήσει τη ζωή με όρεξη κι έχει ακόμη πολλά να κάνει.

Όποιος τον δει φέτος στο μαγικό νησί και τον αναγνωρίσει από τα χρυσά μαλλιά του, ας του μιλήσει με αγάπη ή ας του κλείσει έστω το μάτι. Αρκεί να μην τον πληγώσει.

Μικρέ Πρίγκιπα, θέλω να πιούμε σύντομα κι άλλο καφεδάκι και να μου κάνεις πάλι τα ωραία μαγικά σου κόλπα!

6 σχόλια:

cobden είπε...

Πολύ όμορφο, Ιφιμέδεια!

enteka είπε...

υπέροχο!
(και σ' ευχαριστώ για κάτι άσχετο)
:)

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα βαμμένα τα έχει τα μαλλιά του ο μικρός σου πρίγκηπας...

Φιλάκι

Ιφιμέδεια είπε...

@cobden: Ευχαριστώ!

@Έντεκα: Μη μ'ευχαριστείς για το "άσχετο". Άσε που είναι σχετικότατο.

@npl: Σε πληροφορώ ότι έτσι ξανθούλι γεννήθηκε! Εντελώς χρυσό κεφαλάκι! (κι εγώ φιλάκι)

urbane71 είπε...

Ωραίο!!

Θα το πάρω μαζί μου στις διακοπές :)

Ιφιμέδεια είπε...

Urbane71 μου,

τα λόγια σου γλυκό βύσσινο και παγωτό μαστίχα!