Τετάρτη 2 Αυγούστου 2006

Στη Ραμά

Example

Guido Reni, Massacre of the Innocents, 1611.

Όταν κατάλαβε ο Ηρώδης πως οι μάγοι τον εξαπάτησαν, οργίστηκε πάρα πολύ. Έστειλε τότε στρατιώτες και σκότωσαν στη Βηθλεέμ και στην περιοχή της όλα τα παιδιά από δύο χρονών και κάτω, σύμφωνα με το χρόνο που εξακρίβωσε από τους μάγους.

Έτσι εκπληρώθηκε ο λόγος του Κυρίου που είχε πει ο προφήτης Ιερεμίας:

Ακούστηκε στη Ραμά κραυγή,
θρήνος, κλάματα και
στεναγμός βαρύς.
Για τα παιδιά της κλαίει η Ραχήλ
και πουθενά δε βρίσκει παρηγοριά,
γιατί δεν υπάρχουν πιά στη ζωή.

Κατά Ματθαίον 2, 17-18.

12 σχόλια:

Καπετάνισσα είπε...

Με συγκινείς. Όμως:
Δεν ξέρω τι είπαν οι προφήτες πριν από τα τραγικά γεγονότα για αυτά.

Δεν ξέρω ούτε τι προβλέπουν οι Κασσάνδρες.

Ξέρω ότι οι τωρινοί, οι σύγχρονοί μας, έχουν σφαλίσει στόμα και αυτιά.

Ανώνυμος είπε...

Για την σημερινή σφαγή μήπως πρέπει να ψάξουμε στο κοράνι??? Κάποια προφητεία που να εκπληρώνει τον λόγο του κυρίου (με πολύ πολύ μικρό κ)

Ανώνυμος είπε...

Για την σημερινή σφαγή μήπως πρέπει να ψάξουμε στο κοράνι??? Κάποια προφητεία που να εκπληρώνει τον λόγο του κυρίου (με πολύ πολύ μικρό κ)

Ιφιμέδεια είπε...

Και στο Κοράνι και σε κείμενα από όλες τις μεγάλες θρησκείες που κυνηγάνε τους πιστούς των άλλων θρησκειών μετά μανίας.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Θάθελα πάρα πολύ να πιστέψω πως είναι θρησκευτικό το πρόβλημα, που οδήγησε κι οδηγεί ακόμα σε τέτοιες σφαγές. Θάθελα, δηλαδή, να πιστέψω πως πίσω από όλο αυτό το συνεχιζόμενο, παράλογο, μακελειό υπάρχει κάποια μεγάλη ιδέα, κάποια, έστω και διαστρεβλωμένη, ηθική αξία και υπέρτατη αρχή.
Φοβάμαι, όμως, πως δεν υπάρχει τίποτε απ' όλ' αυτά, παρά μόνον ένα ταπεινό και ποταπό σχέδιο απόλυτου ελέγχου της περιοχής από αυτούς, που βρίσκονται πίσω από τις δύο πλευρές, που τους οπλίζουν και τους φανατίζουν, για νάχουν πρόσχημα να πατήσουν το πόδι τους εκεί και να μη φύγουν ποτέ! Ο λαός του Λιβάνου είναι το αθώο θύμα, που βρέθηκε στην μέση, όπως εκεί θα βρεθεί και το ίδιο τίμημα θα πληρώσει κι ο λαός του Ισραήλ, σε περίπτωση ενεργού εμπλοκής του Ιράν και μεγαλύτερης κλιμακώσεως.
Τα συμφέροντα, που συγκρούονται στο παρασκήνιο, είναι τόσο μεγάλα, ώστε στο προσκήνιο να συνθλίβονται ολόκληροι λαοί και δεν υπάρχει τίποτε πιο θλιβερό από την αχαρακτήριστη στάση της γηραιάς Ευρώπης, που ξαφνικά υποκρίνεται πως πάσχει από Αλτσχάιμερ και δεν καταλαβαίνει τίποτε...
Όχι, δεν είναι ούτε για το Κοράνι ούτε για την Βίβλο ο πόλεμος, ούτε για τις σημαίες ούτε για τους ομήρους ούτε καν για την σωτηρία όσων έχουν την ατυχία να ζουν στα χώματα της μιας ή της άλλης πλευράς...

Ιφιμέδεια είπε...

Δεν διαφωνώ μαζί σου Asteroid. Νομίζω απλώς ότι στο προσκήνιο όπως λες προβάλλονται τέτοιου είδους διαφορές, θρησκευτικές, ιστορικές, πολιτιστικές, κλπ. για την κάλυψη όσων σωστά περιγράφεις οτι γίνονται στο παρασκήνιο.

7Demons είπε...

Κι αφού αναγνωρίζουμε το παρασκήνιο τι κάνουμε?
-ΣΙΩΠΟΥΜΕ.
-εγκλωβισμένοι για πάντα στο δικό μας μικρόκοσμο...

7Demons είπε...

Το post,όπως και τα υπόλοιπα πονήματά σου,ΑΨΟΓΟ.
Αποτελέις για εμάς την καλύτερη παρουσία στο χώρο (. )και( -)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εξ ονόματος όλων των Bloggers, είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτρηθώ εντονότατα : "Η καλύτερη παρουσία στον χώρο; Η Ιφιμέδεια;"
Τι να πω; Είτε έχετε πολύ περιορισμένη εικόνα του χώρου είτε, απλώς, δεν διαβάζετε aster-oid!!!

Ιφιμέδεια είπε...

Δαιμόνια,

έχει δίκιο ο Αστεροειδής. Πόρρω απέχω από το να είμαι η καλύτερη παρουσία στο χώρο αντικειμενικά. Αν είμαι όμως για σας, αυτό με ευχαριστεί εξαιρετικά!

Asteroid eat my dust! :)

(Αστειεύομαι. Μην κοιτάτε το καλάμι. Το αγόρασα μόνο για ψάρεμα)

Ανώνυμος είπε...

This is very interesting site... Power wheelchairs reviews ratings Legal online oxycontin cholesterol good reading Everything for cars car covers airline jobs Handbag vitton Herpes safe sex Protonix fbd9e90d38d68902bc2adfd6499ffd57 Black hairy pussy galleries com mortgage brokers buspar http://www.projectorheadlights2000mustang.info diet pills didrex 3 month supply cheap Linix pda Revision rhinoplasty and chicago best refinance rate personal injury lawyer

Ιφιμέδεια είπε...

xx