Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2006

Ο Ιαγουάρος Μέσα Του - Ένας διεστραμμένος άνθρωπος

Alvaro, καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να μου μιλήσεις για τον Don Basilio και τη Julia και το δέχομαι.

Χαίρομαι.

Πρέπει όμως να καταλάβεις κι εσύ ότι προσπαθώ να βοηθήσω τον Don Basilio με κάθε τρόπο και η σιωπή δεν βοηθάει.

Το ξέρω.

Πες μου τι ξέρεις για τον Don Daniele.

Λίγα πράγματα. Αυτά που ξέρουν όλοι.

Πες μου ό,τι ξέρεις, σε παρακαλώ.

O Don Daniele, γιατρέ, είναι ένας επικίνδυνος, ένας διεστραμμένος άνθρωπος. Ηλίθιος, κακός και επικίνδυνος. Η ζωή του όλη είναι μια ιστορία μίσους. Όποτε του δώθηκε η ευκαιρία έβλαψε, πόνεσε, έδιωξε, κατέστρεψε, έκαψε, βίασε. Αν έπρεπε να ζωγραφίσω το πρόσωπο του Σατανά θα είχε το πρόσωπο του Don Daniele.

Τι ξέρεις για την οικογένειά του, για τις σπουδές του, πώς ξεκίνησε;

Ελάχιστα πράγματα. Οι γονείς του τον βοήθησαν απ'ότι ξέρω, αλλά και τους δύο κάποια στιγμή, όταν δεν τους χρειαζόταν πιά, τους πέταξε σε ένα νοσοκομείο να πεθάνουν. Κάπου έχει κι έναν αδελφό, αλλά περισσότερα δεν ξέρω.

Σαν παιδί; Πώς ήταν;

Ποιός να ξέρει πώς ήταν σαν παιδί; Υπήρξε παιδί αλήθεια;
Θυμάμαι μόνο χαρακτηριστικά μιά ιστορία που είπε κάποτε ο ίδιος στον Don Basilio. Πώς όταν ήταν μικρός έθαβε μικρά ζώα στην αυλή του σπιτιού τους και του άρεσε να τα ξεθάβει από καιρού εις καιρόν για να χαζεύει τη σήψη τους. Πώς έτρωγαν τα σκουλήκια τις σάρκες, πώς έλιωνε η ζωή κάτω απ'το χώμα.

Μετά;

Ξέρω ότι σπούδασε στο ίδιο Πανεπιστήμιο με τον Don Basilio. Όχι την ίδια εποχή βέβαια, ο Don Basilio είναι πολύ νεώτερος. Τέλειωσε όπως-όπως με τη βοήθεια ενός γέρου καθηγητή που τον είχε από κοντά και ο ίδιος τον βοήθησε να χωθεί στην κυβέρνηση.

Τι θέση είχε εκεί;

Είχε τυπικά κάποιο γραφείο, δεν ξέρω τι ακριβώς. Ουσιαστικά ήταν τσιράκι στον κατά καιρούς προϊστάμενο. Καρφί ήταν γιατρέ. Ένα καρφί που έστειλε κόσμο στην εκτέλεση και περισσότερους στις φυλακές. Κατέστρεψε πολλές οικογένειες αυτό το κάθαρμα γιατρέ. Αυτή είναι η διαστροφή του: απολαμβάνει το μαρτύριο των άλλων. Απολαμβάνει να κάνει κακό. Όταν μαθαίνει κάτι ευχάριστο αρρωσταίνει, προσπαθεί να συκοφαντήσει, να λερώσει. Μόνο στα δυσάρεστα χαίρεται ο Σατανάς.

Μήπως υπερβάλλεις λίγο Alvaro;

Γιατρέ, αν δεν με πιστεύεις, κακώς με ρωτάς. Και λίγα λέω. Αν θες τράβα να ρωτήσεις κάτω στην πόλη να σου πούνε ποιός είναι ο Don Daniele. Είναι τυχαίο που δεν έχει κανέναν φίλο; Που δεν παντρεύτηκε ποτέ, κι ούτε ποτέ ακούστηκε να έχει σχέσεις φυσιολογικές με γυναίκα; Όλοι ξέρουν πόσο διεστραμμένος, πόσο ανώμαλος είναι. Δεν έχεις προσέξει ότι δεν μοιάζει ούτε με γυναίκα, ούτε μέ άντρα;
Τέλος πάντων, με θες τίποτα άλλο;

Στάσου, Alvaro, μη θυμώνεις.

Δε θυμώνω γιατρέ. Αν θες πραγματικά να μάθεις ποιός είναι ο Don Daniele, γιατί δεν τον πλησιάζεις εσύ ο ίδιος; Γιατί δεν γίνεσαι φίλος του;
Φοβάσαι γιατρέ;


Example

3 σχόλια:

Χαρυβδιςς είπε...

΄΄Φοβασαι γιατρε?''!!!!!
καλημερα

Ιφιμέδεια είπε...

Καλημέρα Χάρυβδι!

:)

Ανώνυμος είπε...

τι ειναι αυτο το εργο_lucian freud με νεφτι σβησμενος ,lucian, απορια