Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2006

Μεγάλες Προσδοκίες ή Δεν Έχουμε Πρίζα στη Βεράντα

Example

Δεν μου φτάνει που ταλαιπωρούμαι τόσον φρικτά υπό του συγκοινωνιακού συστήματος, ταλαιπωρούμαι και ψυχικώς από διαφόρους γείτονες.
Δεν με ταλαιπωρούν εξ επί τούτου οι άνθρωποι. Τουναντίον. Άλλος είναι ο σκοπός των. Διασκεδαστικός είναι τρόπον τινά: οι γείτονές μου έχουν αρχίσει να στολίζουν τα μπαλκόνια και τα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα. Εγώ όχι. Και ζηλεύω. Και υποφέρω (βαθύς αναστεναγμός). Και πολύ μου έχουν μπει στο μάτι (ειδικά ο Κρητικός απέναντι...)! Και αύριο μπαίνει ο Δεκέμβριος! Κλαψ λυγμ...


Θα πει κανείς, ε, στόλισε κι εσύ. Εμ, δεν είναι έτσι απλό. Γιατί βλέπεις εμείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ!!!
Και κάποιος που μου υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα αυτό, τώρα κάνει την πάπια και λέει ότι δεν πειράζει και δεν χρειάζεται το στολισμένο μπαλκόνι και να στολίσουμε χωρίς φωτάκια και να βάλουμε μέσα στο σπίτι στολίδια και άλλες πολλές δικαιολογίες... :(

Αμ, δεν είναι έτσι ρε κύριε! Αφού το υποσχέθηκες, τώρα γιατί τα γυρίζεις ε; Και το μεγάλο δέντρο και το στολισμένο μπαλκόνι, τα υποσχέθηκες!


Εμένα δεν μου αρέσουν απλώς τα Χριστούγεννα. Εγώ τρελλαίνομαι για τα Χριστούγεννα. Και για τα φωτάκια και για τα στολίδια και για όλα. Και όλο το χρόνο, πολλές φορές και το Πάσχα και το κατακαλόκαιρο που κάνω ηλιοθεραπεία και σκάει ο τζίτζικας σκέπτομαι τα Χριστούγεννα που θα έρθουν, τι να κάνει αυτή τη στιγμή ο Άγιος Βασίλης και τέτοια. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν τώρα να αρχίσω τα ημίμετρα και τις εκπτώσεις;

Αχ, βαχ, αχ! Εύκολα δίνονται οι υποσχέσεις, δύσκολα κρατιούνται! Αλλά δεν θα το βάλω κάτω. Θα την βρω μόνη μου τη λύση. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου. θα κινήσω γη, ουρανό, Δ.Ε.Η., δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και θα την βρω την άκρη. Και στην ανάγκη θα βάλω μπροστά και τα μεγάλα μέσα...

Άγιε Βασίλη μου, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές, στείλε στον δρόμο μου έναν πρόθυμο ηλεκτρολόγο!

6 σχόλια:

An-Lu είπε...

Μην περιμένεις τον ηλεκτρολόγο, πάρε μια μπαλαντέζα κι ένα πολύμπριζο να κάνεις τη δουλειά σου ;-)

Αθήναιος είπε...

Προειδοποιήστε τον ότι θα τα φτιάξετε μαζί μου που ξέρω να φτιάχνω ΚΑΙ πρίζες! Χα!

I.I είπε...

αυτά είναι προβλήματα!!!
έκανε τα πάντα για να σε στεφανωθεί αλλά ο αχαίρευτος μια τόσο σημαντική λεπτομέρεια δεν τη σκέφτηκε!!! τι να πω, τι να πω! έχει χαλάσει ο κόσμος τη σήμερον ημέρα, άλλα λέει και άλλα κάνει!
αχχχ!


το 192 το σκέφτηκες;

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Συγγνώμη, βέβαια... το να ενσπείρω καινά δαιμόνια μακριά από μένα... αλλά, πάλι, 3 εβδομάδες παντρεμένη και ήδη προσδοκάτε κάποιον πρόθυμο (ηλεκτρολόγο); Με τέτοια φόρα, διακινδυνεύετε να ακολουθήσει ταχύτατα προσδοκία και για άλλον πρόθυμο (υδραυλικό), (ελαιοχρωματιστή), (αλουμινά) και ούτω καθ' εξής...
Θα συνιστούσα να φύγετε αμέσως από τον δρόμο (σας) - γιατί δρόμος είναι όλο και κάποιος πρόθυμος ελεύθερος επαγγελματίας θα περάσει από κει έτσι κι αλλοιώς - να μπείτε γρήγορα στο σπίτι και να μη βγείτε μέχρι τον τοκετό, οπότε πλέον δεν θα έχετε χρόνο για τέτοιες σκέψεις...

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Κατά πάσα πιθανότητα μπρίζα θα αποκτήσετε, ακόμα και εαν χρειαστεί να τη βάλετε μόνη σας, αλλά σας προειδοποιώ σε αυτού του είδους τις έγγαμες σχέσεις, επειδή βιώνω μια παραπλήσια, το πρόβλημα δεν είναι να αποκτήσετε φωτάκια στο μπαλκόνι, αλλά να μην έχετε το μπαλκόνι όλο το χρόνο φωταγωγημένο. Σε εμάς πολλές φορές το καλοκαίρι καλεσμένοι για καφέ στο μπαλκόνι ψάχνουν το φλουρί στο κέικ που τους σερβίρω. Και έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής τα σκασμένα τα φωτάκια, πέμπτο χρόνο πάνε.

Ιφιμέδεια είπε...

An-lu, ευχαριστώ για τη σκέψη! Μακάρι να ήταν τόσο απλό...

Ίσιδα, διαπιστώνω με χαρά βαθμηδόν ότι έχουμε πολλές κοινές αγάπες. Ναι, η μπαλαντέζα είναι επικίνδυνη λόγω νερών στη βεράντα. Ευχαριστώ για τις ευχές!

Αθήναιε, δεν παύετε στιγμή να με εντυπωσιάζετε με τις γνώσεις σας! Αν συνδυάζετε γνώσεις μαγειρικής και γνώσεις τεχνικές τολμώ να πω ότι ενσαρκώνετε τον Ιδανικό Σύζυγο. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, προς το παρόν I'll pass.

Ιούδα μου,
τι να πεις; Απογοήτευση. Το 192 το σκέπτομαι, είναι καλή ιδέα. Ευχαριστώ!

Αστεροειδή μου,
έχετε μεταβληθεί σε εκείνα τα διαολάκια που κάθονται στον ώμο του ήρωα στα καρτούν και του ψυθιρίζουν κακές ιδέες στο αυτί. Προς το παρόν -για να συνεχίσω την ιδέα της Οδύσσειας- κλείνω τα αυτιά μου στις Σειρήνες σας.
Όσο για τον τοκετό, αφήστε. Πολύ μεγάλη συζήτηση. Ας πούμε απλώς ότι η τεκνοποίηση δεν συνδέεται άμεσα και κατ'ανάγκην με τον συγκεκριμένο γάμο. ;)

Νερίνα: Θέλω πρόσκληση για το σούρεαλ μπαλκόνι σας (-αν και μάλλον δεν θα φάω κέικ). Μια χαρά σας βρίσκω: ενσαρκώνετε το όνειρό μου για Χριστούγεννα όλη τη χρονιά!!!
(Πέμπτο χρόνο έ; Μπράβο! Κάνατε καλή δουλειά!!!)