Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

Πόσες απώλειες πιά...

σ'αυτό τον άτυπο πόλεμο.

Είμαι εξοργισμένη αυτή τη στιγμή διότι πληροφορούμαι ότι ένα πολύ αγαπημένο μου ιστολόγιο, αυτό του
Gelial, κλείνει.

Ο ίδιος ο Gelial μας πληροφορεί ότι ο λόγος είναι η αναδημοσίευση κειμένου του -ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΙΑ- από την κυριακάτικη εφημερίδα Το Άρθρο -φτηνή απομίμηση του Πρώτου Θέματος (how low can you go?). Η αναδημοσίευση είχε ως αποτέλεσμα μιά σειρά ανεπιθύμητων παρενεργειών, δυσάρεστων γιά τον φίλτατο ιστολόγο.

Λυπάμαι πολύ που γιά άλλη μιά φορά η παρέμβαση των εντύπων προκαλεί κραδασμούς στο χώρο και φέρνει έναν ακόμη ιστολόγο σε θέση δυσάρεστη. Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία. Άλλοι ιστολόγοι επιδίωξαν την επαφή τους -και επαγγελματική μάλιστα- με έντυπα και βγήκαν κερδισμένοι. Μιά επιθυμία διόλου κατακριτέα, καθόλου επιλήψιμη κατά τη γνώμη μου. Αλλά πρέπει και λίγος σεβασμός, λίγος χώρος ρε γαμώτο πιά, και σε μας τους υπόλοιπους που θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε από εδώ και μόνο γιά εδώ. Και θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ψευδώνυμα. Υπάρχει προφανώς λόγος...

Αγαπητέ Gelial, θα ήθελα να αναθεωρήσεις την απόφασή σου, αλλά αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση σου και σέβομαι την αντίδρασή σου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιά τα αισιόδοξα κείμενά σου και από εδώ σου το χρωστάω. Μην σταματήσεις να γράφεις. Έχεις πηγαίο ταλέντο. Φτιάξε έναν κήπο μυστικό γιά τους λίγους που θα διαλέξεις.



Υ.Γ. Ένα σχόλιο προς τους αναγνώστες-σχολιαστές-"φίλους" του Gelial και άλλων ιστολόγων. Όταν ένας ιστολόγος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο, σεβαστείτε το και συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε ακόμη κι όταν πληροφορηθείτε το αληθινό του όνομα. Ειδικά στο ιστολόγιο του Gelial -αλλά όχι μόνον βεβαίως- πολλοί είχαν τη συνήθεια να τον προσφωνούν με το αληθινό του όνομα -ένδειξη οικειότητας; διαχωρισμός από όλους εμάς τους λοιπούς που δεν είχαμε την τύχη να πιούμε μαζί του καφεδάκι; Εκτός λοιπόν της έλλειψης διακριτικότητας, διευκολύνετε τώρα ακόμη περισσότερο την αποκάλυψη της ταυτότητας του "φίλου". Αυτά και ο νοών νοείτο.

8 σχόλια:

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Έχεις απόλυτο δίκηο! Την αναλυτική μου άποψη την εξέθεσα απ' ευθείας στο blog του gelial - δεν χρειάζεται να την επαναλάβω εδώ.
Μαζί με τα ξερά κι όσους βρίσκονται εδώ για τον ντόρο και την δημοσιότητα καίγονται, δυστυχώς, και κάποια χλωρά κλαράκια, που νοιάζονται για την ιδιωτικότητά τους, γράφοντας προσωπικά μεν ανώνυμα και διακριτικά δε...

ci είπε...

Κρίμα! Τώρα το διάβασα από σένα!
Όσο για την διακριτικότητα, έχει γίνει πια είδος πολυτελείας - και τόσες συζητήσεις για την περιβόητη ανωνυμία. Λες και το όνομα είναι που κάνει την διαφορά..
(Φιλιά, ακόμα και εξοργισμένη πάντως είσαι απο τις οάσεις λογικής.)

Ιφιμέδεια είπε...

Αστεροειδή μου,

συμφωνώ και με όσα γράφεις εδώ και με την άποψή σου στα σχόλια του Τζέλι. Βαρέθηκα να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα πιά!

Citronella μου,
κι εγώ λυπήθηκα πάρα πολύ. Ο Gelial είναι πολύ ταλαντούχος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν, και τώρα να τι συμβαίνει από το πουθενά. Είναι άδικο!
(ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια)

YO!Reeka's είπε...

αχ πόσο ταλαντούχος είμαι, όντως. μερικές στιγμές δεν το αντέχω ούτε εγώ :) :) :)

αντε φτάνει βρε, σιγά την απώλεια.

σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου πάντως, με συγκίνησες πολύ- και ξέρεις τι μοσχαροκεφαλή είμαι ;)

Ιφιμέδεια είπε...

Άστα αυτά βρε και άνοιξε άλλο blog!

(όχι δεν ξέρω τι μοσχαροκεφαλή είσαι.. άκου μοσχαροκεφαλή! χαχα)

Ιφιμέδεια είπε...

:\ ναι είδα το κείμενό σου.
φιλιά!

Misirlou Oubliez είπε...

Ρε συ Μητσακο καλα τα λες.
Κι εμενα μου κακοφανηκε.

Ιφιμέδεια είπε...

Ο Μητσάκος ποιός είναι;;