Τρίτη 7 Αυγούστου 2007

Με αμέριστη συμπαράσταση

Προσπαθώ να μην ξεχνάω ότι κατά βάθος είμαι πολύ τυχερή.

Μου είναι απίστευτα, αδιανόητα, ειλικρινά δύσκολο να συνειδητοποιήσω ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος πάνω σ'αυτόν τον πλανήτη που με ζηλεύει.

Βλέπω την Μαριέττα να δυσανασχετεί μέσα στο ρόλο και τα ρούχα της και σκέφτομαι ότι οι ορμόνες κάνουν μεγάλη ζημιά. Πρέπει να αποφεύγονται.

Θα ήθελα πολύ να έχω καλύτερη επικοινωνία με την υπομονή μου. Να προειδοποιεί πριν εξαντληθεί.

Κάνω τόσα πολλά λάθη στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους που είναι απορίας άξιον πώς επιβιώνω όλα αυτά τα χρόνια -σε κοινωνικό επίπεδο. Αν υπάρχει μπούσουλας, όχι μόνον δεν τον έχω, αλλά δεν θα τον αποκτήσω και ποτέ.

Μου είναι πολύ δύσκολο να μην ξεδιπλώνω το ταλέντο μου σε βιτριολικά σχόλια ειδικά με ανθρώπους που παίζουν μαντολίνο με τα τεντωμένα νεύρα μου.

Το χειρότερο είναι ότι κατά βάθος πιστεύω πώς αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα μου θα έπρεπε να μου συγχωρείται, επειδή τα σχόλια αυτά είναι πετυχημένα (βρίσκουν στόχο δηλ.) και εξαιρετικά πνευματώδη, λέγονται δε με αμίμητη εκφραστική δεινότητα.

Ευρισκόμενη προ απροόπτου άμα και τετελεσμένου, πρόκειται να περάσω μία εβδομάδα με το έτερον ήμισυ και φιλικόν τι ζεύγος. Δεδομένων δε και των προαναφερθέντων, θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δω τι θα θέλω να γράψω μετά από αυτή την εβδομάδα στο blog.


Υ.Γ. Εννοείται ότι τα ανώνυμα σχόλια πλέον κόβονται με το μαχαίρι...


12 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πετάει πιο αιχμηρά και βιτριολικά σχόλια από μένα, κι αν θες πάμε και κόντρες. Τελευταίως, τα έχω κόψει γιατί διαπίστωσα ότι βγαίνουν από το στομάχι μου και όχι από τον εγκέφαλό μου και ως τέτοια, αφήνουν μέρος από το δηλητήριο που περιέχουν μέσα μου το οποίο μου δολοφονεί στη συνέχεια την αυτοεκτίμηση και τη διάθεση.

Μετά από πολύ προσπάθεια, το έχω ρίξει στο ζεν. Άσε που έχω διαπιστώσει πως ένα ηλίθιο χαμόγελο για απάντηση προς έναν ανόητο που προσπαθεί να σε προσβάλει είναι η καλύτερη τιμωρία.

Βέβαια, ελπίζω πως πολύ σύντομα θα βρεθεί θεραπεία για το PMS...

Καλά να περάσετε.

Provato είπε...

καλά να περάσετε αδελφούλα! μπεεεε!

Provato είπε...

...όσο για το θέμα του post, δεν ξέρω τι να πω... για να επισημαίνεις τόσο πολύ τα βιτριολικά σχόλια, σημαίνει ίσως πως όσο και αν τα θεωρείς δίκαια, κάπου σε ενοχλούν. για check this out.


ξανά μανά μπεεεεε

:-)

bibas είπε...

ciao

Ιφιμέδεια είπε...

Αχ, Αθήναιέ μου με έκανες και χαμογέλασα. Σκέφτηκα την εικόνα μας να πάμε κόντρες σε βιτριολικά. Θα είχε πολλή πλάκα και θα επιβεβαιώναμε όλα τα κλισέ γιά τις έξυπνες γυναίκες.
[Και με αυτή τη "διακριτική" μου ατάκα μόλις μας κομπλιμένταρα ;)]

Χαμογέλασα επίσης διότι είμαστε ακριβώς στην ίδια φάση: κι εγώ προσπαθώ ακόμη να κυνηγήσω και να κατακτήσω αυτό το πολυπόθητον ζεν. Alas! Μου ξεφεύγει το άτιμο!

Τι να κάνεις; Συνεχίζεις να προσπαθείς και παρακαλάς -όπως κάνω κι εγώ- να με προειδοποιεί η υπομονή μου πριν εξαντληθεί γιά να προλαβαίνω να την κάνω.

Brother Lamb,

με ενοχλεί που δεν μπορώ να τα λέω ανενόχλητη και μάλιστα να με θαυμάζουν γι'αυτό. Ψάξε βρες τι έκανα στην πρηγούμενη ζωή μου και μου βγαίνουν κάτι τέτοια...

Ιφιμέδεια είπε...

Ciao Bibas.
Έχεις δίκιο. Η πολλή δουλειά όντως τρώει τον αφέντη.

7Demons είπε...

1.Γιατί να μη σε ζηλεύον, κούκλα?
Μιά χαρά άνθρωπος είσαι-άρα και αξιοζήλευτη.
2.Μαριέττα,ποιά Μαριέττα?
Η γνωστή Μαριέττα?
3.Να περάσεις καλά και να έχεις χεσμένα-με το συμπάθειο-κάθε σχόλιο που απο κάτω κρύβει,εμπάθεια,ανεπάρκεια,φθόνο,κλπ,κλπ...
:-)))

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητή Υπουργου Εκπολιτιστικών Διαδραστικών Δρωμένων και Δράσεων:

Εν καρδιώς το κόμμαν μας σας ευχετω καλάς διακοπάς.

Dr.Φλάντζας

An-Lu είπε...

Καλά να περνάτε, μετά βιτριολίου ή άνευ!
;-)

Ιφιμέδεια είπε...

7 δαιμόνιά μου,

σας ευχαριστώ γιά την ψήφο εμπιστοσύνης. Είστε πάντα εκεί κι ελπίζω να συνεχίσετε.

Λατρεμένε Δόκτορα,

ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και επίσης τώρα δικαιώνεται. Διακόπτω τις διακοπές γιά να κατέβω στις επάλξεις. Ή μήπως να ανέβω;

An-Lu: Σας ευχαριστώ. Ομοίως!!

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και εγώ το έχω αυτό με τα βιτριολικά σχόλια, σε σημείο που κάποιες φορές γίνομαι έως και αντιπαθής. Με σώζει που κάνω και για μένα τέτοιου είδους. Καλά να περάσεις

Ιφιμέδεια είπε...

Παύλο μου,
δεν βαριέσαι, αρκεί να μην το καταπιούμε το βιτριόλι όπως εν πολλοίς μας συμβουλεύει ορθώς ο Αθήναιος.

Ευχαριστώ διά τας ευχάς. Αντεύχομαι.