Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Ψεύτικες αλκυονίδες


Ψεύτικες αλκυονίδες γεμάτες επερχόμενο θάνατο, παρολίγον θάνατο και πολύ ασφυξία.

Οι ιστορίες από τον υππόνομο ήταν γνωστές σε όσους τριγυρνούσαν τους ανήλιαγους, στενούς διαδρόμους του. Όχι βέβαια με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά τι σημασία έχει; Όλοι ήξεραν ότι ο χοντρός γαμαρουραίος είχε λερωμένη τη φωλιά του -διάολε και πολύ σωστά: σε υππόνομο βρισκόταν- αλλά ποιός τολμούσε να αντισταθεί και πως; Να θυσιάσει το κεφάλι του και να βρεθεί στα πιό απόμακρα λημέρια του αποχετευτικού συστήματος; Αρκετά κεφάλια κατρακύλισαν προς τα εκεί.

Στο μεταξύ ο υππόνομος στελεχώθηκε με τα καταλληλότερα τρωκτικά, αυτά που διάλεξε εκείνος με τα χεράκια του. Που συνεχίζουν βεβαίως ανενόχλητα το θεάρεστο έργο τους. Και γιά φαντάσου: τώρα που παραλίγο να ψοφήσει ο ευεργέτης τους αντί να στενοχωρηθούν έστω και γιά τα μάτια, τρίβουν την κοιλίτσα τους, ακονίζουν τα δοντάκια τους και περιμένουν να φάνε τον καλύτερο μεζέ. Όπως μου είπε ένα από αυτά -που ωφελήθηκε μάλιστα ιδιαιτέρως πως- έτσι όπως τα έκανε καλύτερα να ψοφήσει... Φοβού τους ευεργετηθέντας, καλή υππομονή να έχουμε εμείς τα ποντικάκια του αγρού και ας κλείσει κάποιος το καπάκι παρακαλώ.



Στο μεταξύ χαίρομαι που μπορώ να ζω σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων. Και σ'αυτή τη χώρα υπάρχει μιά πόρτα μαγική που μπορώ να την ανοίξω και να ξαναγίνω παιδί. Υπάρχει ένα συρτάρι που όταν το ανοίγω έχει μέσα καθαρές σιδερωμένες πυζαμούλες και καλτσούλες γιά μένα. Υπάρχει ένα χέρι μαγικό που μου απλώνεται και κρατάει ένα καθαρισμένο μανταρίνι μέσα σε μιά χαρτοπετσέτα.


Μετά την απίστευτα διασκεδαστική μας εμπειρία στο bowling θυμηθήκαμε βεβαίως το ρόλο του Torturo ως Jesus Quintana στο Big Lebowski, όπου αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να εμφανίζεται συνολικά λιγότερο από 10 λεπτά! Πάρτε μάτι εδώ και μη με κατηγορήσετε αν σας κολλήσει το τραγούδι.

Κλείνω με μιά εκπληκτική ανακάλυψη του Άμμου του Αμμαζονίου. Η πρώτη ταινία του Burton βασισμένη σε ένα εκπληκτικό του ποίημα. Σχεδόν προγραμματική. Βρίσκεις μέσα στα πέντε της λεπτά, στοιχεία όπως το Corpse Bride ή το Ed Wood, από το σύμπαν που δημιούργησε αυτό το ευφάνταστο πλάσμα μέχρι τώρα στην πορεία του.









2 σχόλια:

Provato είπε...

καλημέρα Κατγούμαν Ντε λα Πάστα. με ζήτησες το mail Μου: στο είχα αφήσει και στο προγούμενο ποστ, με σχόλιο που το έσβησα, αλλά μάλλον χάθηκε η ειδοποίηση στο δρόμο:

provias@gmail.com

:-))

Ιφιμέδεια είπε...

Σου έστειλα μόλις μαιλ. Πες μου αν θες να σβήσω εδώ το σχόλιό σου