Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Τριήμερο στο παράλληλο σύμπαν

Σημειώσεις μιάς σπάνιας εμπειρίας

Στην παραλία του Παραλλήλου Σύμπαντος γυρίζεται η πρώτη Ινδική ταινία εν Ελλάδι. To Bollywood βρίσκει στην Ελλάδα μιά ζεστή αγκαλιά και μιά χούφτα λάγνες Ελληνίδες χορεύτριες, έτοιμες να χορέψουν με τα σάρι τους μέχρι τελικής πτώσεως. Γιά άλλη μιά φορά χάνω την ευκαιρία να παίξω στον κινηματογράφο. Ίσως δεν είναι ακόμη η στιγμή, ίσως και το κοινό να μην είναι έτοιμο γιά κάτι τόσο πρωτοποριακό.

Τα οστά ενός Αγίου επιστρέφουν στην πόλη που αγάπησε πολύ. Λίγες μόνον ώρες μετά την άφιξή τους εν τυμπάνω και χορώ, εν πομπαίς και οργάνοις, κάνουν ήδη το πρώτο τους θαύμα. Και το κάνουν σε μένα! Πραγματοποιούν την πιό ενδόμυχη κατάρα μου! Γιούπιιι!
Θέλω να τρέξω, να ορμήσω στην εκκλησία και να φωνάξω στους πιστούς "Θαύμα! Θαύμα!". Φοβάμαι όμως ότι θα με ρωτήσουν "Τι θαύμα;". Και αν τους πω, σίγουρα θα σκανδαλίσω το ποίμνιο.
Αποφασίζω να τους αφήσω στην άγνοιά τους αλλά γιά λίγες ώρες είμαι ο πιό ευτυχισμένος άνθρωπος στο Παράλληλο Σύμπαν.

Ένας από τους πιό άσχημους και αγενείς κατοίκους του Παραλλήλου Σύμπαντος, μου λέει, χαμογελώντας πονηρά με το χρυσό του δοντάκι στην πρόσοψη, ότι τον παρομοίασαν με τον Πάρη που απήγαγε την Ωραία Ελένη. Στην αρχή μπερδεύομαι και με πιάνουν τα γέλια. Μετά θυμάμαι ότι βρίσκομαι στο Παράλληλο Σύμπαν και του λέω γιά να τον παρηγορήσω ότι πρέπει να κάνει υπομονή και όλα θα περάσουν.

O Sir Takis, αξιωματούχος της Αυλής του Παραλλήλου Σύμπαντος, πραγματοποιεί μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας σειρά διαλέξεων μέ τα ακόλουθα θέματα: Οι Μασώνοι και τα σύμβολά τους, Η Τέχνη της Ζωγραφικής και πώς μπορεί κανείς να διακρίνει έναν γνήσιο ζωγραφικό πίνακα, Η Πενθεσίλεια, Τα γλυκά που δεν φτιάχνουν πιά τα ζαχαροπλαστεία.

5 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Για το πρώτο με πληροφόρησε μια φίλη που γύρισε από τη Μήλο και είδε τα γυρίσματα, τώρα για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι σοβαρό και τί πλάκα. :-)

Ιφιμέδεια είπε...

Πολύ σωστά σε πληροφόρησε η φίλη σου Αθήναιε! Το πρώτο μέρος των γυρισμάτων έγινε στο Σαρακήνικο. Είδα φωτό από τά γυρίσματα και ήταν πάρα πολύ ωραίες!

Και τα υπόλοιπα που γράφω σοβαρά είναι, στο Παράλληλο Σύμπαν μεν, σοβαρά δε!
:)

7Demons είπε...

Τι θαύμα,τι θαύμα???
Τρελενόμαστε για σκάνδαλα!

Οι Ινδοί δεν πιστεύουμε να έφεραν και κόμπρες,ε?
(Μόνο τα θεσπέσια μπαχαρικά τους θέλουμε να έφεραν).

Μα είναι δίκαιο αυτό?
Να είσαι κοντζανάμ βασίλισσα στις Αμαζόνες και να σε σκοτώσει ένα σκατόπαιδο,που επιπλέον κανέλωνε και το ρυζόγαλο?
Σα να κέρδιζε ο Σάκης τη Ρουσλάνα ένα πράγμα....
(εμάς πάλι μας άρεσε τρελά ή ερμηνεία του Ζέλικο,τότες)

....Σε ποιό παράλληλο σύμπαν είπαμε ότι είμαστε???

;-)))

YO!Reeka's είπε...

εεεεε;;;;; εγώ πάλι είδα ένα μουσικό βίντεο με κάτι ινδούς σε σαντορίνη, μύκονο και μήλο, το είχε βρει κάποιος σε ένα βλόγγι, μήπως λέτε το ίδιο;

Ιφιμέδεια είπε...

7 δαιμόνιά μου,

σας λατρεύω που είστε μέσα στο κλίμα αυτού του παράλογου-λογικού Σύμπαντος!!

Κι επειδή δεν κρατιέμαι θα το φωνάξω το σκάνδαλο: παραλίγο να καεί το σπίτι του ανθρώπου που μισώ περισσότερο στον κόσμο! Τέλειο,ε; Τέλος πάντων ο Άγιος δεν ολοκλήρωσε το θαύμα του αλλά η χαρά που πήρα ήταν ανείπωτη.
(ναι, έχω κλεισμένο πρώτο τραπέζι πίστα στην Κόλαση, το ξέρω)

Κατά τα λοιπά, από ότι είδα ο πρωταγωνιστής Ινδός που φορούσε κάτι στενά δερμάτινα (ως άλλος Σάκης) μιά κόμπρα πρέπει να την είχε, αλλά σε αυτά τα πράγματα χρειάζεται αυτοψία κι εγώ είμαι κορίτσι δεσμευμένο πλέον (περιορίζομαι στα οφθαλμόλουτρα).

Όσο γιά την Πενθεσίλεια, πάντα μου άρεσε αυτός ο μύθος. Είναι η παντοδύναμη γυναίκα που έτσι γουστάρει και τα τινάζει όλα στον αέρα γιά το αγόρι (κι ας κανελώνει και ρυζόγαλο. Μα γίνεται ρυζόγαλο χωρίς κανέλα;;).
Λίγο Καίτη Γκρέη λοιπόν η Πενθεσίλεια.
(Μη με παρεξηγείτε, Καίτη ακούω τώρα που τα γράφω αυτά: Μέσα στις ζωής τα μονοπάτια, κλπ.)

Γιωρίκα μου,
στείλε λινκ να επιβεβαιώσω αν πρόκειται γιά το ίδιο. Αυτό που ξέρω εγώ από πολύ σίγουρη πηγή (πιό σίγουρη δεν γίνεται γιά την ακρίβεια) είναι γιά γυρισματα σε Ναύπλιο και Μήλο.