Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Σκούτερ, διακοπές, φθινόπωρο






Παρατηρώντας τον Καραμανλή να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου και να μπαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο σκέφτομαι όχι απλώς το πόσο έχει παχύνει, αλλά και το γεγονός ότι εξαιτίας του πάχους του το παντελόνι του σηκώνεται πολύ στη μέση και συνεπώς το πατζάκι του φαίνεται πολύ κοντό. Αυτό που λέει η μαμά μου "σαν να το έκοψε το τρένο". Την εικόνα επιβεβαίωσα βλέποντάς τον να μπαίνει για τη συνέντευξη στη Θεσσαλονίκη. Τον λυπήθηκα όπως λυπάται ο όμοιος τον όμοιο και ενδόμυχα κακοχαρακτήρισα τη Νατάσα ή όποιον άλλον ασχολείται με την εμφάνισή του Κ. Δεν είναι τόσο δύσκολο να ράψει ένα λίγο μακρύτερο παντελόνι και να πετάξει από πάνω του το look του Μπρακούλια.









Προσεγγίζοντας την παραλία της Κατερίνης αναρωτιόμουν αν ο αγαπητός Yo!reekas ήταν υπερβολικός. Ευτυχώς η πρωτεύουσα του εγχώριου κιτς και της υπερκατανάλωσης κολωνακίων δεν μας απογοήτευσε. Προτείνω την μετονομασία της σε Κολωνάκι του Βορρά και εισηγούμαι τον χαρακτηρισμό του εν λόγω ακινήτου ως διατηρητέου.






Οι φετεινές μας διακοπές μας έφεραν στην Πιερία και την Ημαθία. Επεράσαμ'όμορφα, όμορφα όμορφα και σ'αυτό συνέβαλε καθοριστικότατα το ξενοδοχείο που μείναμε το οποίο σας συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα πάτε, θα περάσετε υπέροχα και θα με ευχαριστείτε. Μπείτε να δείτε τις φωτογραφίες των δωματίων και ετοιμάστε βαλίτσες.




Στο μεταξύ η πιό ισχυρή μουσική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού διαδραματίστηκε στο υπόγειο πάρκινγκ μας.

Είναι σκοτεινά και δροσερά. Μπαίνω στο αυτοκίνητο, ανοίγω τη μηχανή και ασυναίσθητα το ραδιόφωνο. Ο J. Bon Jovi τραγουδάει το Wanted Dead or Alive και δεν είναι 1986. Πώς είναι δυνατόν να θυμάμαι απέξω όλους τους στίχους;






BONUS TRACK


Τι ξέρετε για το κτήμα Σπαρόζα;

14 σχόλια:

7Demons είπε...

Μα,ότι θέλετε λέτε τώρα λατρεμένη μας?

Μα,ΦΥΙΚΑ ΠΑΝΤΑ θα είναι 1986!




υγ1.Νομίζω ότι θα εκραγώ(άσχετον).
υγ2.Προ τι η λεκτική επαλήθευσις?

Ιφιμέδεια είπε...

@7 δαιμόνια:

1986 ε; Πολύ χαίρομαι που το μαθαίνω! Έτσι θα μείνω για πάντα 14 χρονών!

Υ.Γ.1 Αν το έγραφα εγώ αυτό θα με συμβουλεύατε να εκραγώ και μάλιστα να κάνω και πολύ θόρυβο. Σωστά;

Υ.Γ.2 Δυστυχώς σας βάζω σε αυτόν τον κακό μπελά γιατί έχει πλυμμηρίσει το μπλογκ μου με μυνήματα σπαμ και δεν μπορώ άλλο να τα σβήνω με το χέρι. Χίλια συγγνώμη!

varometro είπε...

Καταρχάς η σκοτοδίνη της φωτογραφίας αποτελεί καλλιτεχνική άποψη ή έτυχε να φωτογραφηθείτε την ώρα που ορκιζόταν ο Πούτιν και ως γνωστόν μια πύρινη ρομφαία εθεάθη μπροστά από τον ήλιο;

Δηλώνω φανατικός υποστηρικτής της πρότασης για κήρυξη του συγκεκριμένου κτιρίου σε διατηρητέο και μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα με βρείτε δίπλα σας σε κάθε ενέργεια. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια εκστρατεία και από το internet. Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

varometro

Ιφιμέδεια είπε...

Η σκοτοδίνη έχει προκληθεί καλλιτεχνικώς και σκοπίμως ίνα μη το φωτογραφηθέν υποκείμενο προκαλέσει σκοτοδίνη εις τους θεατάς του. Τόσο πολύ αστράφτει. Σαν το σπαθί του καβαλάρη μες τη φωτιά ένα πράμα.

Το μνημείο ονόματι "Όμιλος" έχει αφεθεί εις την εγκατάλειψη και δια τούτο οικτίρω τους τοπικούς παράγοντες που ποτέ δεν μεριμνούν χωρίς ψηφοθυρικές ελπίδες. Είναι φανερό ότι πρέπει να επέμβει το ΥΠΠΟ.

Το εν λόγω κτήριο είναι ένας ναός αφιερωμένος σε τρεις θεότητες, τον Δία και δύο από τα παιδιά του τον Διόνυσο και την Αθηνά. Οι μορφές των θεοτήτων αποδίδονται ισότιμα σε 3 (αριθμός: τρία!) παρακαλώ αετώματα, καθένα από τα οποία φιλοξενεί προτομή του κάθε θεού.

Ο τοιχογραφικός διάκοσμος μαρτυρεί την άσκηση λατρείας και ιεροπραξιών δια της ορχηστρικής τέχνης.

Ο ναός είναι ιδρυθείς επί του αιγιαλού λειτουργώντας συγχρόνως ως μνημείο της απανταχού νεοελληνικής αυθαιρεσίας.

Δεν καταλαβαίνω τι περισσότερο χρειάζεται για να επέμβουν οι υπεύθυνοι...

μ είπε...

Βλέποντας, συγγνώμη θαυμάζοντας, το εν λόγω κτίριο μια αυθόρμητη σκέψη ήρθε στο μυαλό μου. Ευτυχώς, και το τονίζω, ευτυχώς, που ο Έλγιν είδε πρώτα τον Παρθενώνα.

ELvA είπε...

Eσεις μπορει να το γελατε, αλλα, ξερετε τι δυσκολο ειναι να πετυχεις το look του Μπρακουλια; ;)
Μονο ο ...Μπρακουλιας ξερει τι κοπο εκανε μεχρι να φτασει στα καλα σαλονια και να φοριεται απο επισημους κ.. (γκουχ) κλπ ηθελα να πω!
Αυτη η συμβια, εχει φαινεται εντελως απορροφηθει απο την επιστημην της, που ολοι γνωριζουμε βεβαια, τους κοπους που εκανε για να αναγνωρισθει τελικως και ετσι δεν βλεπει βεβαια το παντελονι του συμβιου, που το 'εκοψε το τραινο' οπως ορθως λεει η μανουλα σας..

Τα σεβη μας αγαπητη συν-κουμπαρα!:)

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπητέ μου Μάνο,

έθεσες το θέμα στη σωστή του βάση. Αυτό το μνημείο θα το υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας αν χρειαστεί.

(αν και νομίζω ότι ο μόνος κίνδυνος κλοπής που διατρέχει είναι από εξωγήινους)

Ιφιμέδεια είπε...

Συν-κουμπαρούλα μου,

βεβαίως-βεβαίως ο Μπρακούλιας είναι πετυχημένος επιχειρηματίας του ελληνικού ενδύματος και δη δια ευτραφείς κυρίους.

Ο μέγας Καρατζαφύρερ έχει δηλώσει σαφώς ότι τον προτιμά!

lemon είπε...

(Για το σχόλιό σου: Ευχαριστώ.
Δεν ξέρω αν το έχεις νιώσει κι εσύ, εγω συχνά νιώθω πως όσα γράφεις τα νιώθω κι εγώ, και κάτι παραπάνω, όπως τα γράφεις-έτσι τα σκέφτομαι.
Χάρηκα πολύ με το σχόλιό σου. Το πήρα σαν επιβεβαίωση των παραπάνω.)
:)

Pastaflora είπε...

Το ομολογώ! Αγαπούσα την ποζεράδικη ανεμελιά του Τζον, αλλά ως βαρύ μέταλλο τότε, κατάπτυστο τον ανέβαζα, κατάπτυστο τον κατέβαζα, η παλιοψεύτρα!
Ας είναι καλά ο πανδαμάτωρ χρόνος που όλως περιέργως φέρθηκε με τρυφερότητα σε αυτές τις μελωδίες της εφηβικής πλειστοκαίνου...
Ζητώ επίσης την άδεια αναδημοσίευσης του φωτογραφικού ντοκουμέντου του μπεζαντακικής αισθητικής πολιτιστικού κέντρου. Είμαι ενθουσιασμένη!

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπημένη Λεμονιά,

κι εγώ χάρηκα πάρα πολύ με το δικό σου σχόλιο -και με πολλές δικές σου παρατηρήσεις σε δικά μου ποστ κατά καιρούς εδώ -που να ξέρεις τις εκτιμώ.
Ναι, το αισθάνομαι κι εγώ ότι κινούμαστε σε ένα παράλληλο σύμπαν κατανόησης και οικειότητας :)

Ιφιμέδεια είπε...

Αγαπημένη Πασταφλώρα,

αν μη τι άλλο ο Τζον είχε πολύ ζηλευτή κόμη και ήταν και ευειδής νέος. Επίσης όπως θυμάστε είχε κοντά του ένα γερό κιθαρόνι, τον Richie Sambora, ώστε δεν ήταν ο έρμος ολότελα για πέταμα!

Όσο για την άδεια δημοσίευσης, δεν σας την δίνω απλώς αλλά θα σας στείλω πάραυτα και δεύτερη -αδημοσίευτη παρακαλώ- φωτό του μνημείου ίνα λάβει την θέση που του αξίζει στο hall of fame του ιστολογίου σας!

YO!Reeka's είπε...

όπως καταλαβαίνεις είμαι απολύτως αξιόπιστη πηγή. έπρεπε να φωτογραφίσω κι άλλα.

Ιφιμέδεια είπε...

Και κάτι παραπάνω!

Ό,τι και να γράψεις τώρα θα το πιστέψω χωρίς δεύτερη σκέψη!