Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτι κάνεις λάθος

Disclaimer: Ζητώ εκ προοιμίου συγγνώμη από όσους εκ των φιλτάτων αναγνωστών θίγονται διαβάζοντας κακές λεξούλες. Η παρούσα ανάρτηση περιλαμβάνει μιά λεξούλα που θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως τέτοια, ώστε αν η ευαισθησία ή η σοβαροφάνειά σας δεν το επιτρέπει σας προτρέπω να μην συνεχίσετε την ανάγνωση ;)



The World's Mightiest Girl on Leave of Absence...


Λάθος αριθμός


Προχτές δέχτηκα ένα τηλεφώνημα. Έχω αναγνώριση κλίσης, δεν αναγνώρισα τον αριθμό κι επειδή δεν είχα και τα κέφια μου δίστασα να το σηκώσω. Ενοχικά το σηκώνω και λέω "παρακαλώ;".

Στην άλλη άκρη της γραμμής μιά ήρεμη αντρική φωνή, σαν να κάλυπτε το ακουστικό με κάτι όμως, μου λέει:

"Έχουμε βάλει βόμβα στην Εθνική χχχ" και μου λέει την περιοχή. Πριν προλάβω να αντιδράσω, να του πω οτιδήποτε, το κλείνει.

Παίρνω αμέσως το 100 κι ενημερώνω. Κατά καιρούς, σπάνια όμως, στον αριθμό του σπιτιού μας δεχόμασταν κλήσεις που απευθύνονταν σε αστυνομικό τμήμα και πιθανολογώ ότι έτσι κάπως πρέπει να έχει γίνει το μπέρδεμα. Δίνω όλα μου τα στοιχεία, η κοπέλα (πολύ ήρεμη και αποτελεσματική οφείλω να πω, σε σχέση με μένα που ξεροκατάπινα πανικόβλητη) με βεβαιώνει ότι θα ενημερώσει.

Καλώ πίσω τον αριθμό (επταψήφιο -σταθερό; μάλλον καρτοτηλέφωνο) που με κάλεσε αλλά "η τηλεφωνική σύνδεση που καλώ δεν λειτουργεί προσωρινά". Σκέφτομαι τι άλλο μπορώ να κάνω μα δεν βρίσκω. Θα ήταν ανεύθυνο να τηλεφωνήσω εγώ στην τράπεζα. Που να ξέρω μάλιστα αν η τράπεζα έχει στην περιοχή ένα μόνο υποκατάστημα. Με κομμένη την ανάσα όλο το πρωί παρακολουθώ ειδησεογραφικά site μα τίποτα. Σιωπή. ΕΥΤΥΧΩΣ. Μάλλον ήταν φάρσα;

Αναλογίζομαι πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι για να παίρνεις λάθος αριθμό για προειδοποίηση βόμβας...





Λάθος όνομα
ή
Ένα όνομα που μένει αξέχαστο νο. 2


Αυτό το ιστολόγιο δεν διεκδίκησε ποτέ τις δάφνες της δημοσιογραφικής έρευνας και αποκάλυψης, μολοντούτο επιτρέψτε του να καυχάται για την απάντηση ενός τουλάχιστον μεγάλου προαιώνιου μυστηρίου...


Λίγα χρόνια αργότερα επανέρχομαι με μιά ανάλογη αποκάλυψη, τόσο και περισσότερο συνταρακτική.

Επιτέλους μάθαμε το μικρό όνομα του Μαλάκα (ή αν προτιμάτε βρέθηκε μαλάκας με ονοματεπώνυμο).

Κωνσταντίνος Μαλάκας.

Μάλιστα.
Ο κος Μαλάκας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Γερμανία και αν καταλαβαίνω καλά έχει ειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο.

Επειδή όμως είναι σαφές, ναι, το βλέπω, ότι δεν με πιστεύετε, ορίστε απόσπασμα από την  ιστοσελίδα του, όπου μπορείτε να δείτε ΚΑΙ την φωτογραφία του ΚΑΙ την υπογραφή του.






Οι γερμανομαθείς ας μας διαφωτίσουν παρακαλώ περισσότερο σχετικώς με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κυρίου.

Και για να αποδώσω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, να διευκρινίσω ότι αυτή η αποκάλυψις δεν είναι δική μου. Βλέποντας την φωτογραφία υπ. αριθμ. 5 εις το ποστ αυτό αναζήτησα την σχετική ιστοσελίδα ;)




Σκηνή της ταινίας Great Expectations του David Lean (1946)



Λάθος επιλογή


Συνεχίζω την ανάρτησή μου αυτή, αν έχει μείνει κανείς από τους αγαπητούς μου αναγνώστες που δεν τον σοκάρισα με το αθυρόστομο των προηγουμένων παραγράφων, με μία παραίνεση αυτή τη φορά.

Τώρα που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές παρακαλώ συναισθανθείτε τον κομβικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ψήφος σας στην επιλογή νέων ηγετών.
Πολλοί νέοι, το τονίζω ΝΕΟΙ, άνθρωποι με οράματα γι'αυτόν τον τόπο ξεκινούν να προσφέρουν άδολα, να υλοποιήσουν ιδέες, να λύσουν προβλήματα, να μας οδηγήσουν στην ανατολή μιάς νέας μέρας γι'αυτόν τον πολύπαθο τόπο.

Τι κι αν δεν προέρχονται οι άνθρωποι αυτοί από πολιτικά τζάκια; Υπολείπονται σε πατριωτισμό ή διάθεση προσφοράς; 

Τι κι αν δεν δικαιώθηκαν στο επάγγελμα του δικηγόρου και του γιατρού, που (κακά τα ψέμματα) είναι τα κατεξοχήν επαγγέλματα που τροφοδοτούν τα εκλεγμένα κοινοβούλια και τις δημοτικές παρατάξεις;

Είναι τάχα λιγότερος ένας άνθρωπος που δικαιώθηκε στο επάγγελμα λειτούργημα καλύτερα του λαϊκού καλλιτέχνη;

Φρονώ πώς όχι, μα η απόφαση είναι τελικώς πάντοτε δική σας.

Κι εσείς, ναι εσείς προσωπικά, όλοι εμείς φταίμε που νέοι άνθρωποι σαν τον θαυμάσιο Γιώργο Σταυρόπουλο δεν βρίσκονται σήμερα στα βουλευτικά έδρανα ή στο δημοτικό συμβούλιο μιάς μικρής έστω πόλης.
Κι αν νομίζετε πώς αστειεύομαι, πλανάσθε.



Ελπίζω ότι δεν υπάρχει ανάμεσά σας άνθρωπος που δεν γνωρίζει το όνομα και το έργο του φίλτατού μου Γιώργου Σταυρόπουλου, ενός αν μη τι άλλο ειλικρινούς περφόμερ, γνωστού και με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο "Μίστερ Μπούτια".

Αν κάποιος τον αγνοεί, τον παραπέμπω, όπως συνηθίζω, στην σχετική βιβλιογραφία και δη στην αυτοβιογραφία του κου Σταυρόπουλου "Πιστοποιητικό Αγνότητος" που πωλείται στο βιβλιοπωλείο Παπαδήμας, Ιπποκράτους 8.

Για εσάς τους λάτρεις της οπτικής ενθάρρυνσης υπάρχει πληθώρα υλικού στο youtube, αλλά ρίξτε μιά ματιά εδώ, όπου μετά από ένα σύντομο απόσπασμα από τον Ματωμένο Γάμο, ο καλλιτέχνης αυτοπαρουσιάζεται εν συντομία.


31 σχόλια:

Pink_Fish είπε...

!!!!! O Μr Εθνικά Μπούτια υποψήφιος? Λοιπόν, ανασκευάζω την απόφασή μου, θα ψηφίσω τελικά στις Δημοτικές :) Άχρηστη πληροφορία: Τον έχω πετύχει μπροστά μου σε φανάρι στην Ομόνοια πριν πολλά-πολλά χρόνια. Πιο αποτριχωμένη γάμπα δεν έχω ξαναματαδεί!

Αβαδιστη είπε...

Αγαπητή σας παραπέμπω στην απάντηση του αείμνηστου αβάδιστου πατρός σε παρόμοια περίπτωση...
Φίλε να την κόψεις τη μαλακία γιατί τρέμουν τα δάχτυλά σου και χτυπάς λάθος νούμερα.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Σε τρελλά κέφια σας βρίσκω σήμερα, αγαπητή μου Κυρία!
Μήπως εγκρίθηκε η υποψηφιότητά σας σε κάποιον συνδυασμό;
Ο κ. Malakas, πάντως, από το δίκαιο βιοπορίζεται - όνομα και πράμα, που λένε!!!
;-)

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Αγαπητή Ιφιμέδεια, δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο χαίρομαι, όταν συναντώ αδελφάς ψυχάς: Α) ως μόνιμος ανταποκριτής καλλιστείων, μεταμεσονυκτίων και μεσημεριανών τηλεοπτικών εκπομπών τρέφω εκτίμησιν και θαυμασμόν διά το έργον των πάσης φύσεως Μίστερ και Μις και Β) έχω και εγώ ασχοληθεί με τα ελληνικά ονόματα ανά τον κόσμον (σας παραπέμπω εις την ρετροσπεκτίβαν μου:
http://konstantinoskantakouzinos.blogspot.com/2010/06/retrospective-vol-1-2010.html -είναι η δευτέρα ανάρτησις με τίτλον "Γη, ο πλανήτης των Ελλήνων").

amalthia είπε...

Μμμμ και το τράς σου παει....και ο Μαλάκας!

χαχαχα..όταν τα παρουσιάζεις εσύ αποκτούν "ύφος"!!σλουρπ!

An-Lu είπε...

Αη αμ ντιπλη ιμπρεσντ!

varometro είπε...

Χα, χα, χα, χα! Σπουδαίο post! Καταλαβαίνω την τρομάρα σου αλλά ακόμα γελάω με τον λάθος αριθμό! Μου θυμίζει το "Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία"... Επίσης σε καλώ άμεσα να δηλώσεις αν και που κατεβαίνει υποψήφιος στις δημοτικές ο συνομήλικός μου (από ότι διαπιστώνω) mr. Μπούτιας, ώστε να προλάβω να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα.

Ιφιμέδεια είπε...

@Pink_Fish:

Εκτιμώ αφάνταστα την πρόθεσή σας να στηρίξετε έναν νέο άνθρωπο, έναν τολμηρό οραματιστή, αλλά τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκειά. Δεν πολιτεύεται πλέον, απογοητεύτηκε...

(καμιά πληροφορία που αφορά τον Mr Μπούτια δεν κρίνεται ως άχρηστη!)

Ιφιμέδεια είπε...

@Αβάδιστη:

Ο Αβάδιστος πατήρ θα είχε πολλά να συμβουλεύσει τον φέρελπι Κωνσταντίνο!!

Ιφιμέδεια είπε...

@Αστεροειδή:

Απελθέτω απ'εμού το πικρόν ποτήριον της "συνδυασμένης" πολιτικοποίησης. Άλλωστε είδατε πώς μεταχειρίζεται τα άξια τέκνα του ο τόπος μας, με αδιαφορία και απονιά.
Γι'αυτό ίσως και πολλοί ξενιτεύτηκαν...

faraona είπε...

Απίστευτο ποστάκιον!Ιφιμέδεια σε βρίσκω σε πολύ καλή κατάσταση και με χαροποιείς ιδιαιτέρως.:)))
Κάποτε ρώτησα μια Μαρία ονόματι ποιό ειναι το επίθετό της.
Μου απάντησε μ ενα ασε καλύτερα βρε Νατάσα τώρα...δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό ειν η αλήθεια αλλά μούκανε εντύπωση.
Την δεύτερη φορά που την αντάμωσα δεν άντεξα φυσικά και ξαναρώτησα ...μου πέρασε απο το μυαλό οτι εχει διάσημο επίθετο και το κρύβει.
Που να πάει ο νούς μου οτι την έλεγαν Κα Τσουτσουνάρα ε? πές μου εσένα θα πήγαινε?

φιλώ σε!

Pastaflora είπε...

H αθυροστομία σας πάει πολύ!

Ιφιμέδεια είπε...

@Κωνσταντίνος Καντακουζηνός

Σεβαστέ ηγεμόνα, χαίρω δια την επίσκεψιν της προσωπικότητός σας εις τον ταπεινόν τούτον οίκον. Χαίρομαι δε επιπλέον διότι μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα και σας συγχαίρω δια την ανάρτησίν σας ήτις αποκαλύπτει πέραν πάσας λογικής αμφιβολίας ότι οι Έλληνες όχι μόνον έχουν κατακυριεύσει τον άμοιρο πλανήτη αλλά ταξιδεύουν πάντοτε με το ταξιδιωτικό γραφείο kolostours!!!

Ιφιμέδεια είπε...

@amalthia

Ξέρετε, όταν κάνω πολλές σοβαρές αναρτήσεις μαζεμένες με πιάνει μιά διάθεση να σκανδαλίσω... ακατανίκητη!!!!

Ιφιμέδεια είπε...

@An-Lu

Are you impressed enough to vote for G. Stavropoulos??

Ιφιμέδεια είπε...

@Varometro

(Άσε η τρομάρα ακόμη να μου φύγει. Τουλάχιστον επί δίωρο είχα παραλύσει..)

Ο φίλτατός μου Σταυρόπουλος, όπως φαίνεται στην ταυτότητα, έπεσε μαχητής στην πιό σκληρή αρένα, αυτήν της Β' Αθηνών. Ο λαός για άλλη μιά φορά τυφλώθηκε και προτίμησε τον Γιάννη Βούρο, τον Πολύδωρα και τον Άδωνι (οι οποίοι χωρίς πλάκα ούτε στο μικρό του δάκτυλο δεν τον φτάνουν...). Αυτό φευ απογοήτευσε τον νέο μας και εξ όσων γνωρίζω δεν κατέρχεται στις τωρινές εκλογές... :((

Ιφιμέδεια είπε...

@Φαραώνα

(εσείς κάτι μου λέει ότι διαβάζετε ανάμεσα στις λέξεις: το σημερινόν ποστάκιον είναι για να ξορκίσει την κακή διάθεσή μου)

Που να την φανταστείς την κα Τσουτσουνάρα; Ακούγεται σαν ψέμμα και ασφαλώς δεν χαρίζει τίποτα στην φέρουσα παρά μόνον μειδιάματα, ενώ στον φέροντα όσο να πεις χαρίζει ένα δέος, ένα κλέος, μιά απορία τέλος πάντων: ο Τσουτσουνάρας με το όνομα!!!

Ιφιμέδεια είπε...

@Πασταφλώρα:

:)) Σκεφτόμουν να σας αφιερώσω το ποστάκιον για να σας φτιάξω το κέφι! Χαίρομαι που άρεσε!!

Takis X είπε...

Ωστε κατεβαίνει σε εκλογές ο προσφιλέστατος ..Αυτό κι αν δεν είναι νέο..Κρίμα που είναι σβυσμένη η χρονολογία αλλά και η διευθυνση του .Ηθελα το βράδυ των εκλογών να του στείλω υπέροχα τριαντάφυλλα..Αλλά μάλλον με τον καημό θα μείνω..

Αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο και το γεγονός του τρόμου σου..Εκεί πάει πάει γάντι το είσαι μαλάκας..Τι κρίμα που δεν προλαβες να το πείς..Η το πες και δεν το θυμάμαι ?:)))

Ιφιμέδεια είπε...

Αχ Τάκη μου, χάσαμε την ευκαιρία και για προεκλογικη εκστρατεία και για τριαντάφυλλα και για όλα. Απογοητεύτηκε ο φέρελπις και έχασε ασφαλώς ο τόπος!

Δεν πρόλαβα που λες να του πώ, "μήπως είσαι ο Κωνσταντίνος;" "ποιός Κωνσταντίνος;" "Ο Μαλάκας ντε;"
Το έκλεισε.
Εκ του αποτελέσσματος κρίνω ότι αυτός πρέπει να ήταν.

αθεόφοβος είπε...

Πάντως ο κ. Μαλάκας θα έχει επαγγελματική επιτυχία στην Γερμανία με αυτό το επώνυμο γιατί είναι από τις λίγες έλληνικές λέξεις που θα έχουν ακούσεικαι θα το θυμούνται οι Γερμανοί που έχουν έρθει στην Ελλάδα!
Πάντως θα μπορούσε να το αλλάξει με κάποιο άλλο ευηχο επώνυμο όπως πχ Καπούτσος,Πούλος,Κωλομπούρδας (πρωην παικτης του ΠΑΟΚ),Εξαρχίδης κτλ

in antis είπε...

Ιφιμέδεια,

Δίχως να θέλω να σας τρομάξω, ο κ. Malakas τελευταία ειδικεύεται και στο Internet Law. Ανταποκριτές μου αναφέρουν ότι είναι έξαλλος με τον Freddo και ετοιμάζει αντεπίθεση. Πληροφορίες ότι έχει επικοινωνήσει και με το Βlogger δεν έχουν διασταυρωθεί, οπότε προς το παρόν αγνοεί το post σας (μάλλον).

Την καλησπέρα μου

:))))

Ιφιμέδεια είπε...

@Αθεόφοβος

Για να είμαι ειλκρινής (επειδή όλα τα περίεργα ζητούν μιά ερμηνεία) σκέφτηκα μήπως το επώνυμο είναι κατ'επιλογήν ακριβώς προκειμένουν να δημιουργηθεί σχετικός ντόρος.

Να το αλλάξει σε πιό εύηχο. Χμμμ. Μήπως Γιάννης Μαλάκας;

Ιφιμέδεια είπε...

@In Antis

Αυτό θα πει αιχμή της πληροφόρησης!!
Έτσι που τα κατάφερα, θα την βρω από τον Μαλάκα τελικά, ε;
Ε, λοιπόν, αν διωχθώ θα επικαλεστώ την των αναγνωστών μου καλή μαρτυρία. Μπορώ να βασίζομαι και σ'εσάς;

amalthia είπε...

Ιφιμέδεια το ήξερες ότι αναφέρεται το θέμα με τον Κ.Μαλάκα και στο mediasoup.gr?

και ως πηγή αναφέρεται το βλογκ σου,ορίστε και το λίνκ
http://www.mediasoup.gr/node/17646

Ιφιμέδεια είπε...

@amalthia

Δεν το ήξερα. Σ'ευχαριστώ πολύ Αμάλθεια!

Vam33 είπε...

Έμεινα με το σαγόνι κάτω μπροστά στην οθόνη για δυο λεπτά μετά την ανάγνωση του ποστ(Τέλειο)

Ιφιμέδεια είπε...

@Vam33

Για ποιό απ'όλα πιό πολύ (άραγε);
:) ευχαριστώ.

in antis είπε...

Μα φυσικά! Δεν θα χρειαστεί όμως να φτάσουμε έως εκεί..:)))

Χαίρετε

in antis είπε...

Μα φυσικά! Δεν θα χρειαστεί όμως να φτάσουμε έως εκεί..:)))

Χαίρετε

Ιφιμέδεια είπε...

Είθε!
(γιατί άμα μπλέξεις με... ξέρετε τι, δεν ξεμπλέκεις εύκολα)