Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Η κόλαση του πολιτισμού

Σε αντίθεση με αυτό το φευγαλέο τελικά περίφημο "πνεύμα των ημερών" πιάνω τον εαυτό μου να εύχεται πολύ κακά πράγματα.

Το έχω γράψει κι άλλοτε και δεν θα πάψω να το επαναλαμβάνω: όταν ακούω περιπώσεις παιδεραστίας σκέφτομαι μόνο την θανατική ποινή. Μέσα στον κυκεώνα των σιχαμερών λεπτομερειών που ξερνά η τηλεόρασή μου, καταφέρνω να ακούσω τα λόγια που ψελίζει το ίδιο το παιδί στην επιστολή του. Λέει μεταξύ άλλων: "θέλω το αίμα μου πίσω".

Το αίμα του παιδιού δεν έρχεται πίσω ούτε με ορισμό χρηματικής εγγύησης, ούτε με προσωρινή αποφυλάκιση, ούτε με ολιγόχρονη φυλάκιση, ούτε φυσικά με απαλλαγή λόγω ράσου, υπεργηρίας, πρότερου έντιμου βίου, ψυχολογικών προβλημάτων, κλπ.

(Αλήθεια πόσες ευκαιρίες έχει ο θύτης να τη σκαπουλάρει, ενώ το θύμα καμιά...)

Το αίμα ζητάει αίμα.

Μα βέβαια τέτοια πράγματα δεν γίνονται στην κοινωνία μας. Είμαστε πολιτισμένοι! Ντροπή μου να γράφω και να πρεσβεύω τέτοια πράγματα.

Φυλάκιση λοιπόν. Εντάξει. Αλλά γιά πόσο;

Μα δεν είπαμε; Είμαστε πολιτισμένοι. Ισόβια στους παιδεραστές.

Δηλαδή όταν λέμε ισόβια, ε, όχι και ισόβια. Είμαστε πολιτιμένοι. Δεν μπορούμε ρε αδελφέ να καταδικάσουμε τους παιδεραστές μια ζωή πίσω από τα κάγκελα... Ας κάτσουν μέσα λίγα χρόνια και ας τους δώσουμε μιά δεύτερη ευκαιρία.

Όπου δεύτερη ευκαιρία είναι φαντάζομαι να δοκιμάσουμε να δούμε ως κοινωνία αν θα ξαναασελγήσουν, αν αυτή τη φορά θα τολμήσει το θύμα να αποκαλύψει, αν θα πιαστούν ξανά κλπ. κλπ. Μια δεύτερη δοκιμή θα μας πείσει... Για να δούμε!

Αυτή την απάντηση λοιπόν δίνουμε τελικά ως κοινωνία στα απροστάτευτα παιδιά μας και κάνουμε τον σταυρό μας (γιατί είμαστε και θρήσκος λαός) να μη μας συμβεί κάτι τέτοιο ποτέ.

(Γιά φαντάσου αλήθεια, έστω ένα λεπτό μπες μέσα σε αυτή τη σκέψη και φαντάσου, να συμβεί κάτι τέτοιο στο δικό σου το παιδί...)

&&&&&&

Στο μεταξύ, σε όλους εσάς αγαπητοί μου αναγνώστες που μόλις σοκαριστήκατε από τις απόψεις μου, αφιερώνω από καρδιάς το παρακάτω ποίημα της Carol Ann Duffy. Απλά αγγλικά, όπως απλά μιλάνε τα παιδιά. Δεν πιστεύω βέβαια να σας σοκάρω...Πολιτισμένοι άνθρωποι ειμαστε...

LIZZIE, SIX

What are you doing?
I'm watching the moon.
I'll give you the moon
when I get up there.

Where are going?
To play in the fields.
I'll give you fields,
bend over that chair.

What are you thinking?
I'm thinking of love.
I'll give you love
when I've climbed this stair.

Where are you hiding?
Deep in the wood.
I'l give you wood
when your bottom's bare.

Why are you crying?
I'm afraid of the dark.
I'll give you the dark
and I do not care.

&&&&&

Κατά τα λοιπά κυκλοφορεί ήδη γιά όσους θυμούνται ακόμη το βιβλίο της Χριστίνας Αντωνοπούλου, Άλεξ, Η ιστορία μιας εξαφάνισης, εκδ. Παπαζήσης.

Κατά τα λοιπά υπάρχουν άνθρωποι που πήγαν ως την Ευελπίδων να υποστηρίξουν τον παπά τους. Έκανε πολύ κρύο και ναύλωσαν πούλμαν ευτυχώς, θα ήταν κρίμα να αρπάξουν κανένα κρύωμα μέρες άγιες που είναι...

Κατά τα λοιπά, έτσι γιά να μην ξεχνιόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι, εμφανίζεται κάποιος σαν τον Κύριο, που δυστυχώς δεν ξέρω το όνομά του, ο οποίος -μόνος αυτός!!- πρόγκηξε το ποίμνιο. Πολύ θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να του πω ευχαριστώ.
Κατά τα λοιπά, έτσι γιατί δεν ξεθύμανα και τελείως, σκέφτομαι ότι μέσα στις φυλακές επικρατεί ζούγκλα. Με τους άδικους και δίκαιους νόμους της...

9 σχόλια:

YO!Reeka's είπε...

δεν ξέρω μωρέ, μη σταυρώνουμε ανθρώπους πριν καταδικαστούν, είναι βαριά η ρετσινιά...

An-Lu είπε...

Νομίζω ότι στη στενή έχουν κανόνες που δεν είναι και τόσο επιεικείς όπως "έξω"...

7Demons είπε...

Η σεξουαλική βία,είναι φρικιαστική όταν συμβαίνει σε ενήλικες.
Στα παιδιά, μας είναι πολύ περισσότερο απο φρικιαστική.
Ειλικρινά,δεν μπορούμε να βρούμε τη λέξη για να την περιγράψουμε.
Ωμότητα?,θηριωδία?,σωματικός και ψυχικός ακρωτηριασμός?
Δεν ξέρουμε.Αυτές οι λέξεις δεν μας φτάνουν.
Ακόμη κι αν "κρυφτούν" οι θύτες,πίσω απο ορισμούς όπως "τραυματική παιδική ηλικία","ψυχική διαταραχή","καλές προθέσεις" ή δεν ξέρουμε τι σκατά άλλο,το ζητούμενο είναι ότι τίποτα απο αυτά δεν φτάνει για να γιάνει έστω και λίγο η φοβισμένη ψυχή των παιδιών αυτών.


υγ.Έχει λογική και κρύβει ευαισθησία η σκέψη του yo!reeka.
Αλλά η κοινωνία μας έχει διδάξει ότι συχνά τέτοια εγκλήματα αντιμετωπίζονται με περίεργα soft τρόπο...

Ιφιμέδεια είπε...

Yo!reeka μου έχεις τη φωνή της λογικής που λείπει από το δικό μου παραλλήρημα, αλλά η παιδεραστία είναι ένα γενικό φαινόμενο που δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά...

Αn-lu, έτσι ακριβώς και ίσως καλύτερα...

7 δαίμονες,
το δικό σας σχόλιο το περίμενα με αγωνία όταν έγραφα το κείμενο γιατί αφενός ξέρω την ευαισθησία σας σε τέτοια ζητήματα, αφετέρου ξέρω ότι δεν χαρίζεστε. Ώστε χαίρομαι που συμφωνούμε και που αυτό το ζήτημα είναι κρασί που δεν χωράει καθόλου νερό...

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Και γω θα ήθελα σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις να ίσχυε η θανατική ποινή.

Άντε και καλές μας γιορτές.

Ιφιμέδεια είπε...

Ναι, Παύλο μου. Δυστυχώς. Διότι μόλις άκουσα γιά έναν "τύπο" που πήρε μόλις 25 χρονάκια (βλ. 7) γιά ασέλγεια σε 8 παιδιά!!!

Καλές γιορτές!

Roadartist είπε...

καλησπερα. υπηρχαν οντως "πιστοι" που πηγανε στο δικαστηριο για να υποστηρίξουν το παπα? ΑΝ ειναι δυνατον..αυτο και αν ειναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ. ΕΛΕΟΣ κυριοι! Ελεος! Ακου τωρα..πραγματικα δεν μπορω να το διανοηθώ. Να υπερασπιστείς εναν ...παπα που πηγαινε με παιδάκια?? ..........

I.I είπε...

συμφωνώ απόλυτα με τη θανατική ποινή όσο σκληρό κι αν ακούγεται.
το πιο πολιτισμένο που θα έλεγες και εσύ νομίζω είναι αυτή η ιατρική επέμβαση που τους αφαιρεί τις σεξουαλικές ορμές.
και επειδή αυτό θα αργήσει να γίνει στην Ελλάδα, εύχομαι να φυλακιστούν (οι πραγματικοί ένοχοι όποιοι και να είναι) και η φυλακή έχει τους δικούς της νόμους να τακτοποιεί τέτοια άτομα...

Ιφιμέδεια είπε...

Roadartist,

έτσι ακριβώς!!!! Αδιανόητη η αποβλάκωση των θρησκόληπτων.

Αγαπημένε μου Ιούδα,

συμφωνώ 100% μαζί σου!!!! Έτσι ακριβώς!!!
(σε πεθύμησα)