Πέμπτη 18 Μαΐου 2006

Veni, vidi, viNci


Πώς τα κατάφερε ο τρελλόγερος να κάνει τέτοιο σαματά, 500 χρόνια τώρα πεθαμένος...

8 σχόλια:

7Demons είπε...

Γιά λίγα με τον Διδάσκαλο @@
Δεν φτάνει το μίσος που εισέπραξε εν ζωή από την "αλήστου μνήμης" καρά-λουγκράρα(και ήσσονος καλλιτεχνικής αξίας)Μichelangelo,πρέπει να διασύρεται το όνομά του και απο ενάν φτηνιάρη επαγγελματία γραφιά με μούρη ολόφτυστη ο κώλος της μαιμούς,που ακούει στο κακόηχο όνομα Dan Brown?

Ιφιμέδεια είπε...

Ο Δάσκαλος στο τέλος της ζωής του είχε κλειστεί πολύ στον εαυτό του και αναρωτιόταν "προς τι όλα αυτά;" -αν και το ίδιο αναρωτιόταν και νέος, τέλος πάντων...

Δεν τραβάω ζόρι με το Μιχαήλ Άγγελο. Έχω την εντύπωση ότι δεν χώραγε στον εαυτό του.

Όσο για τον Dan Brown, σημείο των καιρών είναι κι αυτός. Επίπλαστο ανθρωπίδιο και άσχημος ο κερατάς όπως σωστά λες.

7Demons είπε...

Μένουμε άφωνα απέναντι σε πολλά απο τα έργα της λούγκρας.Σε τοιχογραφίες,ποιήματα-σονέτα,γλυπτά και αρχιτεκτονικές δημιουργίες.Όμως δεν μπορούμε επ' ουδενί να τα συγκρίνουμε με αυτά του Λεονάρντο ή του Ραφαήλ για πάρα πολλούς λόγους.Άσε που η προσωπικότητα του "καλλιτέχνη"ήτο ανεκδιήγητη...Καλημέρα!

τα αγουροξυπνημένα 7.

Ιφιμέδεια είπε...

Καλημέρα αγουροξυπνημένα!
Έχετε κι εσείς τη γνώμη ότι η προσωπικότητα πρέπει -ή μάλλον δεν μπορεί παρά- να συμβαδίζει με το έργο του καλλιτέχνη; Συμφωνούμε και σε αυτό!

Να υποθέσω ότι μισούμε Πικάσσο και Νταλί;

Λαμπρούκος είπε...

πραγματικά,όχι τίποτα άλλο είναι και διεστραμένη φάτσα ο πούστης...

7Demons είπε...

Μα,εάν η προσωπικότητα και η στάση ζωής του καλλιτέχνη δεν συμβαδίζει με το έργο του,τότε αυτό είναι κίβδηλο-άσχετα εαν σε εμάς τους υπολοίπους λέει για τον καθ΄ένα και κάτι διαφορετικό...
Τον πάμπλο τον αγαπάμε τρελλά(ναι, αμαρτάνουμε)-τον παρανοικό πάλι εκτός απο άξεστο και ατάλαντο,τον σιχαινόμασταν επιπλέον και απο παλιά.

I.I είπε...

Τον θυμάμαι τον Διδάσκαλο όταν του ζήτησα να ζωγραφίσει την Ιερά Σινδόνη μήπως και εξιλεωθώ για το κρίμα μου.
Τι να πεις; Παιδεύτηκε αρκετά ο Μαστερ αλλά τελικά τα κατάφερε. Βέβαια έπρεπε να χρησιμοποιήσει αίμα για να φανεί πειστικό το όλο εγχείρημα.
Μπορεί να μαντέψει κανείς βέβαια ποιανού είναι το αίμα πάνω στο σεντόνι. Φοβάμαι την ημέρα που θα κάνουν τεστ DNA, θα τα έχω κάνει πάλι μπάχαλο και άντε μετά να Του εξηγώ...
Δεν παίρνει κι εύκολα από λόγια, ο Ισχυρογνώμων.
Άσε που αντί να απεικονίσει Εκείνον ο Δάσκαλος, του ήρθε να βάλει την αφεντομουτσουνάρα του. Εκεί να δεις μανούρες...
Ε, μα αυτά και μ΄αυτά ο Δάσκαλος με παιδεύει ακόμα. Όσο για τον Νταν Μπράουν δεν φτάνει που γράφει άσχημα, είναι και τίγκα στο λάθος το βιβλίο του!!!!

Ιφιμέδεια είπε...

Μη φοβάσαι Ιούδα μου. Και τεστ DNA να γίνει που να σε βρουν να σε συνδέσουν με το έγκλημα;
Μια χαρά τα κατάφερες! Παρήγγειλες ένα πρώτης τάξεως relic για την έκφραση λατρείας των Χριστιανών, τόνωσες και την τουριστική κίνηση του Τορίνου, δημιούργησες και ένα ωραιότατο μυστήριο.

Τελικά ο διδασκαλάκος ήταν λεβεντιά!